Littekencorrectie
Uw litteken laten corrigeren
Elke wond of chirurgische incisie, zoals een buikwandcorrectie laat een litteken na. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat het litteken zo goed mogelijk herstelt. Hierbij is niet enkel de chirurgische techniek van belang, maar ook de inspanning van de patiënt om de natuur een handje te helpen. Meestal kunnen littekens zo goed mogelijk genezen door ze dagelijks te hydrateren en te masseren, of door het aanbrengen van een ondersteunende tape. Omdat een litteken meer dan 1 jaar nodig heeft om uit te rijpen is een langdurige behandeling nodig.
Wat als uw litteken niet hersteld is na een jaar?
Als uw litteken rood of verheven is, jeukt of pijn doet, betekent dit dat er iets niet goed verlopen is bij de genezing van het litteken. Wanneer het natuurlijk proces dus niet feilloos blijkt, kan er een halt gebracht worden aan de wildgroei van het litteken. Dit gebeurt met een kleine, lokale injectie. Zodra het litteken hierdoor nog steeds niet voldoende herstelt of zelfs behoorlijk breed wordt, kunt u kiezen om een littekencorrectie uit te voeren.
Een littekencorrectie
Tijdens de behandeling voor een littekencorrectie wordt het litteken helemaal opnieuw uitgesneden en wordt de huid opnieuw naar elkaar toegebracht. Vervolgens is het belangrijk om het litteken zo goed mogelijk te verzorgen zodat het dit keer wel volledig herstelt.
Herstellen van een littekencorrectie
Het is mogelijk dat u na uw littekencorrectie wat pijn ervaart. Meestal blijft deze pijn beperkt. Het behandelde gedeelte kan even gezwollen zijn of blauw worden. Na enkele weken verdwijnt de zwelling. Ook is het na de ingreep belangrijk om het litteken zo goed mogelijk te blijven hydrateren, masseren en te beschermen voor brandende zonnestralen. Houdt er rekening mee dat de herstelling van uw littekencorrectie ongeveer 1 jaar duurt. Het nieuwe litteken heeft tijd nodig om volledig uit te rijpen.
Praktische informatie over littekencorrectie
- Afhankelijk van de grootte kan deze ingreep onder lokale of algemene verdoving uitgevoerd worden
- Meestal wordt deze behandeling in dagopname uitgevoerd.
- De hersteltijd is afhankelijk van de grootte van het litteken, en is meestal zo een 2 weken
Risico's & complicaties van een littekencorrectie
Net zoals bij elke ingreep, zijn er risico’s en complicaties verbonden aan een littekencorrectie. De meest voorkomende risico’s:
- Hematoom of een bloedophoping
- Infectie
- Bloedingen
- Blijvende littekens
- Zwellingen
Wilt u zelf een litteken laten corrigeren?
Overweegt u om zelf een littekencorrectie te laten uitvoeren? Of wenst u meer informatie over deze ingreep? Maak een afspraak voor een consultatie of neem contact op met ons.
Dijlift
Waarom een dijlift?
Door het verlies aan elasticiteit van de huid bij het verouderen of door gewichtsverlies kan de huid ter hoogte van de boven benen door gaan hangen. Vaak gaat dit gepaard met het schuren van de huid tegen elkaar, wat dan ook huidletsels en wondjes veroorzaken. Verder kan dit een hinderpaal zijn om losse kledij te dragen. Een dijlift zorgt voor meer comfort in uw leven.
Wanneer u overtollig huidweefsel heeft rond uw dijen dat met een goed dieet of met sporten niet verdwijnt, komt u in aanmerking voor een dijlift. Ook bij patiënten die pas veel gewicht verloren zijn of waarbij de ouderdom de elasticiteit van de huid verzwakt heeft, wordt een dijlift overwogen.
De voordelen van een dijlift
Wanneer u ervoor kiest om een dijlift te laten uitvoeren, ervaart u heel wat voordelen en zal uw comfort aanzienlijk verbeteren.
- Uw bovenbenen krijgen langdurig een jeugdige uitstraling. Met een dijlift worden de contouren terug hersteld.
- Ook wanneer u graag gaat wandelen of lopen zullen uw dijen minder met elkaar in contact komen. Roodheid of irritatie van uw dijbenen komen dus minder voor.
- Tot slot kan de overtollige huid niet meer in de weg zitten.
- Na uw dijlift krijgt uw zelfvertrouwen een boost.
Hoe verloopt een dijlift?
Bij een dijlift wordt het huidoverschot ter hoogte van de bovenbenen weggenomen en de resterende huid opgespannen. Tijdens deze ingreep wordt er een insnede gemaakt in de lies en eventueel ook aan de binnenzijde van de dijen. Via deze insnede wordt het overtollige huid en vetweefsel verwijderd. Het litteken varieert van een klein litteken ter hoogte van de lies tot een groter litteken tot aan de knie.
Praktische informatie over een dijlift
- De eerste dagen na uw ingreep is het zitten wat moeilijker
- Een dijlift duurt ongeveer 2 uur, gebeurt onder een algemene verdoving en patiënten blijven doorgaans een nacht in het ziekenhuis
- Reken op een hersteltijd van 2 weken
- Na ongeveer 4 weken kunt u uw activiteiten hervatten
- Het eindresultaat van de operatie zal pas zichtbaar zijn na ongeveer drie maanden
Risico's & complicaties van een dijlift
Net zoals bij elke ingreep zijn er complicaties verbonden aan een dijlift. De meest voorkomende risico’s:
- Bloeding
- Infectie
- Wondproblemen
- Over of ondercorrectie
- Asymmetrie
- Overmatige littekenvorming
Een dijlift, iets voor u?
Heeft u zelf last van schurende dijen? Of wilt u meer informatie over een dijlift? Maak een afspraak voor een consultatie of neem contact op met ons.
Armlift
Waarom een armlift?
Na verloop van tijd kunt u het gevoel krijgen dat uw armen niet meer zo mooi afgelijnd zijn. Door het verlies aan elasticiteit van de huid bij het verouderen, of door gewichtsverlies, kan de huid ter hoogte van de bovenarm door gaan hangen. Dit kan vervelend zijn of zelfs huidproblemen met zich meebrengen. Spierversterkende oefeningen zijn niet altijd genoeg om de contouren van uw armen voldoende te herstellen of om overtollige huid te verwijderen. Tijdens een armlift wordt de doorgezakte huid opnieuw aangespannen.
Met een armlift wordt de stevigheid van de huid van uw bovenarmen herstelt. Deze chirurgische ingreep zorgt voor een jeugdige uitstraling van uw bovenarmen en boost hiermee ook uw zelfvertrouwen. Na deze ingreep hoeft u uw bovenarmen dus niet meer te verstoppen en kunt u terug kledij met korte mouwen dragen.
Voor wie is deze ingreep geschikt?
Elke volwassene met een significante hoeveelheid huidoverschot ter hoogte van de bovenarmen die een duidelijke verbetering van de contour van de bovenarmen wilt.
Hoe verloopt deze ingreep?
Tijdens een armlift wordt de bovenarm, van oksel tot de elleboog, hervormd. De uitgebreidheid van het vet en/of huidoverschot is bepalend voor het type armlift dat uitgevoerd wordt.
Wanneer er enkel een flinke hoeveelheid vetoverschot is, voeren we een liposuctie uit. Wanneer er veel losse huid is, raden we aan om dit overschot aan huid chirurgisch te laten verwijderen. Het litteken varieert dan van een klein litteken ter hoogte van de oksel tot een uitgebreider litteken dat loopt van aan de oksel tot aan de elleboog. Daarnaast spannen we de onderliggende weefsels aan, waardoor de contouren van uw bovenarmen veranderen.
Praktische informatie over een armlift
- Een armlift wordt onder een algemene verdoving uitgevoerd en duurt zo een tweetal uur. U verblijft nadien een nacht in het ziekenhuis.
- Het finale eindresultaat van de operatie is zichtbaar na ongeveer 3 maanden, wanneer alle zwelling afgenomen is.
- Na ongeveer 2 weken kunt u uw activiteiten hervatten. Reken dus op een hersteltijd van 2 tot 4 weken.
Risico's & complicaties van een armlift
Net zoals bij elke ingreep, zijn er ook risico’s en complicaties verbonden aan een armlift. De meest voorkomende complicaties:
- Bloeding
- Infectie
- Wondproblemen
- Vochtophoping
- Over- of ondercorrectie
- Asymmetrie
- Overmatige littekenvorming
Meer weten over een armlift?
Overweegt u om de vorm van uw bovenarmen te herstellen via een armlift of wenst u meer informatie over deze ingreep? Maak een afspraak voor een consultatie, of neem contact met ons op.
Plastische chirurgie na gewichtsverlies
Wat na een uitgesproken gewichtsverlies?
Wanneer u net een uitgesproken gewichtsverlies onderging, door te sporten, een dieet of na bariatrische chirurgie, kan er een hinderlijke hoeveelheid huid- en/of vetoverschot ontstaan. Dit is vaak een belemmerende factor om je weer optimaal jezelf te voelen en om de gewenste kledij aan te kunnen doen na gewichtsverlies. Doordat deze losse stukken van de huid tegen elkaar schuren, kunnen wondjes of irritatie aan de huid ontstaan.
Ingrepen na uw gewichtsverlies
U heeft recent heel wat gewicht verloren. En nu merkt u dat uw lichaam nog niet volledig is aangepast aan uw nieuwe ‘ik’. Vaak laten mensen die recent een aanzienlijk gewichtsverlies ondervonden hebben, nog corrigerende chirurgische ingrepen uitvoeren.
- Buikwandcorrectie
Het spreekt voor zich dat wanneer u gewicht verloren bent, dit aan uw buikwand te zien is. Zo wordt er bij een buikwandcorrectie een overschot aan huid¬ of vetweefsel ter hoogte van de buik verwijderd. - Facelift
Daarnaast kan een duidelijk verlies aan volume in het gelaat zichtbaar zijn. Dit kan opgelost worden door het gebruik van niet-chirurgische technieken (fillers of lipofilling). Even goed kan een facelift een groot verschil maken om de doorhangende huid weer op zijn plaats te brengen en u weer een frisse blik te geven. - Dijlift
Na een dijlift heeft u geen last meer van schurende dijen wanneer u beweegt. Tijdens deze ingreep herstellen we de contouren van uw bovenbenen. Het huidoverschot ter hoogte van de bovenbenen wordt chirurgisch weggenomen. Deze behandeling is dus ideaal voor mensen die een gewichtsverlies aan de bovenbenen ondergingen. - Armlift
Nadat u gewicht verloren heeft, kunt u nood hebben aan een armlift. Bij deze behandeling hervormen we de bovenarmen en wordt het huidoverschot chirurgisch verwijderd. Na deze ingreep moet u uw bovenarmen dus niet meer te verstoppen.
Praktische informatie over plastische chirurgie na gewichtsverlies
- U dient minimum 6 maanden een stabiel gewicht te hebben om in aanmerking te komen voor deze ingrepen
- De hersteltijd is afhankelijk van de ingreep die u laat uitvoeren
- Er kunnen blauwe plekken en zwellingen ontstaan na uw ingrepen. Deze verdwijnen geleidelijk, u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.
- Het resultaat van sommige ingrepen is pas zichtbaar na een jaar. Blijf dus realistisch en geduldig.
Risico's & complicaties van plastische chirurgie na gewichtsverlies
Er zijn heel wat complicaties en risico’s verbonden aan elke plastische chirurgische ingreep. We sommen de meest voorkomende complicaties even voor u op.
- Infectie
- Bloeduitstorting
- Tijdelijke zwelling
- Wondproblemen
- Asymmetrie
Bent u zelf op zoek naar plastische chirurgie na gewichtsverlies?
Wenst u meer informatie over de plastische chirurgie die u na gewichtsverlies kunt ondergaan? Neem dan contact op met ons of maak een afspraak voor een consultatie.
Mommy makeover
Wat is een mommy makeover?
Kinderen krijgen kan sporen op uw lichaam nalaten. Na verschillende jaren in functie te hebben gestaan van de kinderen, is het tijd om aan uzelf te denken en uw zelfvertrouwen een boost te geven. Meer en meer jonge moeders kiezen ervoor om hun lichaam weer in de vorm te brengen met een mommy makeover.
De voordelen van een mommy makeover
Een zwangerschap kan een grote impact hebben op uw lichaam. Een mommy makeover zorgt ervoor dat u naast mama ook terug uzelf kunt en durft zijn. Deze dankbare behandeling heeft heel wat voordelen. Zo heeft u na de ingreep terug een platte buik en krijgen daarnaast ook uw borsten hun oorspronkelijke vorm terug.
Welke behandelingen zijn deel van uw mommy makeover?
Binnen onze mommy makeover bieden we verschillende behandelingen aan die gecombineerd kunnen worden. Tijdens uw consultatie bespreken we samen welke ingrepen voor u van toepassing kunnen zijn. De risico’s en complicaties van een mommy makeover zijn afhankelijk van de behandelingen die u kiest.
- Liposuctie
Met deze behandeling pakken we u uw probleemzones gericht aan en wordt uw overtollig vet verwijderd. Zo verbeteren we uw contouren en krijgt uw zelfvertrouwen een boost. - Borstvergroting
Wilt u na uw borstvoedingsperiode een borstvergroting laten uitvoeren? Dan raden we aan om dit pas 6 tot 9 maanden na de laatste borstvoeding in te plannen. Zo is uw lichaam hormonaal stabiel. - Borstlift
Wanneer u nog tevreden bent over uw borstvolume maar niet zo zeer met de vorm, kunt u voor een borstlift kiezen om zo uw borsten terug te verstevigen. Sommige vrouwen combineren een borstvergroting met een borstlift. - Buikwandcorrectie
Nadat u uw zwangerschapskilo’s verloren bent, heeft u nog niet onmiddellijk uw ‘oude’ lichaam terug. Soms blijft er een overschot aan huidweefsel over. Via een buikwandcorrectie zorgen we ervoor dat dit huidoverschot terug verdwijnt. - Genitale verjonging
Wilt u de vorm van uw schaamlippen aanpassen of uw genitaliën verkleinen? Met een genitale verjonging herstellen we de oorspronkelijke vorm van de schaamlippen.
Praktische informatie over uw mommy makeover
- De herstelperiode van uw mommy makeover is afhankelijk van de ingrepen waarvoor u kiest
- De ingreep gebeurt vaak onder een algemene verdoving
- Net zoals bij elke chirurgische ingreep raden we u aan om 4 weken voor en 4 weken na uw behandeling te stoppen met roken
- Tijdens een eerste consultatie bespreken we samen welke chirurgische ingrepen voor u de beste resultaten geven
- Heeft u nog een kinderwens? Stel uw mommy makeover dan nog even uit
Geïnteresseerd in een mommy makeover?
Wilt u meer informatie over de mommy makeover? En wilt u uw lichaam terug in vorm brengen na een zwangerschap of bevalling? Maak een afspraak voor een consultatie of neem contact met ons op.
Huidletsel of moedervlek verwijderen
Huidletsel of moedervlek, liever kwijt dan rijk
Doorheen de jaren ontstaan op onze huid bruine plekjes en andere huidafwijkingen. Deze zijn doorgaans goedaardig, maar kunnen toch ook een kwaadaardig karakter hebben. Indien dit het geval is, bestaat de eerste behandeling uit het verwijderen van het letsel. Ook wanneer er twijfel is of een plekje goedaardig is, kan het veiliger zijn dit te verwijderen en in te sturen voor onderzoek. Enkel dan kent u met 100% zekerheid uw diagnose. Daarnaast kan het ook zijn dat u een huidletsel hebt op een esthetisch (ooglid, lip, neus…) of functioneel (huidaanhangsel op niveau van bh-bandje) storende plaats. Ook dan is het mogelijk uw huidletsels te verwijderen op uw vraag.
Wat u moet weten over een huidletsel of moedervlek
Er is een belangrijk verschil tussen goed- en kwaadaardige letsels. Goedaardige huidletsels zijn een gangbaar fenomeen en kunnen geen kwaad, u zult hier niet ziek van worden, zoals bruine plekken, littekens na insectenbeten, puistjes. Kwaadaardige huidletsels daarentegen kunnen zich verspreiden naar andere plaatsen in het lichaam via de lymfeklieren of de bloedbaan, wanneer ze niet tijdig behandeld worden.
De meest voorkomende kwaadaardige huidletsels of moedervlekken
De meest frequent soorten zijn basocellulair carcinoom (BCC), spinocellulair carcinoom (SCC) en melanoom. De behandeling hiervan is afhankelijk van het type:
- Basocellulair carcinoom (BCC): volledig uitsnijden met ‘vrije snijranden’
- Spinocellulair carcinoom (SCC): volledig uitsnijden met ‘vrije snijranden’, eventueel wordt een aanvullende echografie van de lymfeklieren in de buurt uitgevoerd
- Melanoom: Bredere excisie (0,5-2 cm afhankelijk van de diepte van het melanoom), eventueel aanvullende echografie, longfoto of CT-scan. Hierbij is soms ook een schildwachtklierbiopsie (of sentinelklier) of klieruitruiming nodig
- Schildwachtklierbiopsie. De eerste klier die in verbinding staat met het letsel wordt verwijderd en onderzocht op de aanwezigheid van kankercellen. Wanneer er kankercellen gevonden worden, volgt er op een later moment een volledige klieruitruiming
- Klieruitruiming: Alle klieren in een bepaald gebied (oksel, lies, hals) worden verwijderd
Hoe word een huidletsel of moedervlek verwijderd?
Het merendeel van de huidletsels kunnen onder lokale verdoving uitgesneden worden en de huid kan onmiddellijk gesloten worden. Het verwijderen van het letsel zal onder algemene verdoving gebeuren in de volgende drie gevallen:
- Het letsel is op een esthetisch opvallende plaats gelegen
- De randen van de huidletsels zijn onduidelijk
- Wanneer het gaat om een groot letsel
Het letsel wordt dan onmiddellijk onderzocht (door een vriescoupe) en er wordt bepaald of alle ‘snijranden vrij’ zijn. Is dit het geval dat kunnen we over gaan tot het sluiten van het defect. Vaak zijn deze defecten te groot om op een eenvoudige manier te sluiten. Dan moet er weefsel van een naastliggende plaats gebruikt worden om het defect op een zo min mogelijk zichtbare manier te sluiten. Hiervoor wordt een lokale flap toegepast.
Nazorg bij een huidletsel of moedervlek verwijderen
Als er hechtingen in het gezicht aanwezig zijn, mogen deze verwijderd worden na 5 dagen. Hechtingen op het lichaam worden pas na 10 dagen verwijderd. Hierna adviseren we om nog 5 dagen steristrips aan te brengen. Zorg ervoor dat het verband niet vochtig wordt voordat de hechtingen verwijderd zijn.
Eenmaal de hechtingen verwijderd zijn moet het litteken gehydrateerd worden (3 keer per dag) en beschermd worden van de zon met een zonnefactor (SPF) 50 elke 2 uur.
Praktische informatie over huidletsel of moedervlek verwijderen
- Doorgaans verwijderen we een huidletsel of moedervlek onder lokale verdoving. In bepaalde situaties kan de ingreep plaatsvinden onder algemene verdoving
- Zorg ervoor dat het verband niet vochtig wordt
- Hechtingen in het gezicht mogen verwijderd worden na 5 dagen, hechtingen op het lichaam na 10 dagen
- Wij adviseren om na het verwijderen van de hechtingen, 5 dagen steristrips te gebruiken
- Hydrateer het litteken 3 keer per dag na het verwijderen van de hechtingen. Bescherm het litteken tegen de zon met een zonnefactor (SPF) 50 elke 2 uur
Risico's & complicaties van een huidletsel of moedervlek verwijderen
Aan het verwijderen van een huidletsel of moedervlek zijn, net zoals bij elke andere ingreep, enkele risico’s verbonden. De meest voorkomende complicaties zijn:
- Infectie
- Wondproblemen
- Nabloeding
- Verdikt litteken (hypertroof)
- Verbreed litteken
- Verkleurd litteken
- Onvolledige verwijderd letsel
Een moedervlek of huidletsel laten verwijderen?
Wenst u een huidletsel of moedervlek te laten verwijderen, of wenst u meer informatie over deze behandeling? Maak een afspraak en plastisch chirurg dokter Sommeling bespreekt graag met u wat de mogelijkheden zijn.
Liposuctie
Een liposuctie voor het lichaam van uw dromen?
Het verkrijgen van uw perfecte figuur is een tijdrovend en moeilijk proces. Zelfs na het bereiken van uw streefgewicht kunt u ontevreden zijn over de vorm van uw lichaam. De geïsoleerde zones met overbodige vet blijven bestaan, wat u ook probeert. In deze situatie is een liposuctie een aangewezen behandeling. U kunt gericht uw probleemzones aanpakken, uw contour verbeteren en uw zelfvertrouwen een extra boost geven.
Wat is een liposuctie?
Een liposuctie is een chirurgische behandeling waarbij het lichaam gecorrigeerd wordt door op een gerichte manier overtollig vet te verwijderen. Een liposuctie is geen alternatief voor een dieet of sport om op een snelle manier gewicht te verliezen, het is eerder een aanvulling hierop. De contour en verhoudingen van het lichaam kunnen verbeterd worden door gericht te werken op de verschillende lichaamszones, zoals buik, dijen, armen, nek en kin. Zo goed als elk deel van het lichaam met overbodige vet kan behandeld worden en, wanneer gewenst, kunnen verschillende zones in één sessie aangepakt worden.
Is een liposuctie iets voor mij?
Hebt u, ondanks dieet en sporten, nog steeds zones met een teveel aan vet? Dan is een liposuctie misschien wel de oplossing voor u. De meest voorkomende zones voor een behandeling zijn:
- Hals
- Boven armen
- Bovenbenen
- Buik
- Heupen
- Borst en borstkas
- Rug
- Knieën
Tijdens de consultatie worden uw wensen en verwachtingen besproken en wordt een geïndividualiseerd behandelingsplan opgesteld. Om het beste resultaat te verkrijgen, is een goede huidkwaliteit met een zekere elasticiteit nodig. Zonder deze elasticiteit wordt uw huid te los, wat ook negatief is voor uw contour. Als er naast een teveel aan vet ook een belangrijke hoeveelheid huidoverschot is, zal een werkwijze voorgesteld worden waarbij zowel vet als huid in één keer verwijderd wordt.
Hoe verloopt een liposuctie behandeling?
Een liposuctie kan zowel onder lokale als algemene verdoving uitgevoerd worden. De opnameduur, operatietijd en hersteltijd hangt af van de te behandelende zone, de uitgebreidheid en uw verwachtingen. In het algemeen hebt u weinig last van deze behandeling en is de pijn te controleren met eenvoudige pijnstilling. Ga ervan uit dat u gedurende één week verhinderd zal zijn in uw dagdagelijkse activiteiten.
Een speciale ‘lipopanty’ moet gedurende 6 weken gedragen worden om de zwelling van de ingreep zo veel mogelijk tegen te gaan en het beoogde resultaat zo goed mogelijk te bereiken. Het eindresultaat is pas te zien na 6 maanden.
Een liposuctie zal ook vaak als een aanvullende behandeling voorgesteld worden om de contour te verbeteren, bijvoorbeeld bij een borstreductie, buikwandcorrectie, arm- en dijlift.
Opname afhankelijk van zone(s)
Lokale verdoving of algemene verdoving
Hersteltijd afhankelijk van de zone(s)
Praktische informatie over uw liposuctie
- Kan zowel onder lokale als algemene verdoving uitgevoerd worden
- De opnameduur is afhankelijk van de zone, uitgebreidheid en verwachtingen
- U ervaart gemiddeld één week hinder in uw dagdagelijkse activiteiten na een liposuctie behandeling
- De eerste 6 weken na de ingreep dient u een ‘lipopanty’ te dragen, om zwelling tegen te gaan en het beoogde resultaat te bereiken.
- Het eindresultaat is pas te zien na 6 maanden
Risico's & complicaties van een liposuctie
De meest frequent voorkomende complicaties zijn:
- Asymmetrie
- Over- of ondercorrectie
- Verandering van het resultaat door gewichtsschommelingen
- Infectie
- Bloeduitstorting
- Contour onregelmatigheden
Interesse in een liposuctie?
Hebt u interesse in een liposuctie, of wenst u meer informatie over deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een consultatie bij dokter Sommeling.
Buikwandcorrectie
Wat is een buikwandcorrectie?
Een overschot aan huid- en/of vetweefsel ter hoogte van de buik kan voor één ieder van ons een probleem zijn. Zowel door de fysieke ongemakken (bijvoorbeeld huid irritaties, ontstekingen…), maar ook door de sociale gevolgen ervan (schaamte in badkledij, uw lievelingskleren niet meer kunnen aandoen…). Deze ingreep wordt vaak uitgevoerd bij mensen die een belangrijke hoeveelheid gewicht zijn verloren of bij personen die vinden dat ze nog wat huidoverschot hebben na de zwangerschap.
Een buikwandcorrectie (= abdominoplastie) is een operatie waarbij een teveel aan huid en/of vetweefsel verwijderd wordt. Afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot wordt er wel of geen litteken gemaakt rond de navel, wat de mini of klassieke abdominoplastie wordt genoemd. Bij mensen die veel gewicht verloren zijn is het af en toe nodig om ook de huid in het midden van de buik te verwijderen. Dit noemt een fleur-de-lis-abdominoplastie. In een groot aantal van de gevallen gaat deze operatie ook gepaard met een liposuctie van de flanken en de schaamstreek om zo een betere contour te maken. Wanneer de rechte buikspieren laks geworden zijn, onder andere na meerdere zwangerschappen, worden deze tijdens een buikwandcorrectie aangespannen.
Operatie en nazorg bij een buikwandcorrectie
De buikwandcorrectie duurt een tweetal uur en patiënten blijven gemiddeld twee nachten in het ziekenhuis. Reken op een volledige herstelperiode van een zestal weken tot u uw normale activiteitsniveau weer bereikt hebt. Gedurende de eerste vier weken is het belangrijk om dag en nacht een korset te dragen om de zwelling zo veel mogelijk te reduceren. Het eindresultaat van de operatie zal pas zichtbaar zijn na een drietal maanden na de operatie.
Praktische informatie over een buikwandcorrectie
- U wordt algemeen verdoofd. De operatie duurt ongeveer 2 uur
- Patiënten blijven gemiddeld 2 nachten in het ziekenhuis
- Draag gedurende de eerste 4 weken na de operatie dag én nacht een korset om de zwelling te reduceren
- Herstelperiode van een zestal weken voordat uw normale activiteitsniveau terug is bereikt
- Het eindresultaat is zichtbaar na 3 maanden
Risico's & complicaties van een buikwandcorrectie
Een buikwandcorrectie is niet zonder risico’s. De meest voorkomende complicaties zijn:
- Vochtstapeling (seroma) ter hoogte van de buik
- Asymmetrie tussen de linker- en rechterkant van de buik
- Een verdikt of verbreed litteken
- Verandering van het resultaat door gewichtsschommelingen en zwangerschap
- Veranderd gevoel tussen de navel en het litteken en ter hoogte van de heupen is mogelijk, dit herstelt zich na enkele maanden
- Zoals bij elke operatie zijn een infectie, bloeding en wondproblemen altijd mogelijk. De kans hierop is fors lager bij niet-rokers in vergelijking met actieve roker. Daarom vragen we altijd een volledige rookstop, minstens 6 weken vooraf
Meer informatie over een buikwandcorrectie?
Overweegt u een buikwandcorrectie en wenst u meer informatie over deze ingreep? Maak een afspraak voor een consultatie en we bekijken graag samen met u wat een buikwandcorrectie voor u kan betekenen.
Brazilian butt lift
Wat is een Brazilian butt lift?
Een Brazilian butt lift, ook wel een butt lift of BBL of bilvergroting genoemd, is een ingreep waarbij de grootte en de vorm van de billen verbeterd wordt op een natuurlijke manier, zonder implantaten. Met een liposuctie verwijderen we overtollig vet ter hoogte van de heupen, buik, onderrug of bovenbeen. Vervolgens wordt het verkregen vet verwerkt en daarna geïnjecteerd ter hoogte van de billen op specifiek uitgekozen plaatsen.
Waarom een Brazilian butt lift?
De vorm en proportie van uw billen zijn grotendeels genetisch bepaald, uw beenderen en de manier van vetverdeling spelen hierbij een belangrijke rol. Evenwichtige voeding en sporten zorgen voor een gezond lichaamsgewicht en spieropbouw. Toch blijven veel personen achter met te ‘platte’ billen die volume en vorm missen. Door te kiezen voor een Brazilian butt lift, helpen we u om een betere vorm van de billen en de omgevende structuren, zoals heupen, onderrug en dijen, te bekomen.
Een bilvergroting heeft verschillende voordelen. Zo zorgt deze behandeling voor:
- Een verbetering van uw silhouet
- Een vermindering van de hoeveelheid vet ter hoogte van heupen, dijen en buik en meer volume ter hoogte van uw billen
- Een meer jeugdige en esthetisch aantrekkelijke vorm van vlakke billen
- Een verbetering van algemene proporties door de balans tussen boven- en onderlichaam te verbeteren
Is een Brazilian butt lift iets voor mij?
Vorm en grootte van de billen kunnen eenvoudig verbeterd worden door een Brazilian butt lift. Zoals bij elke esthetische ingreep is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de ingreep, het herstel en het resultaat. Wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet, bent u voor ons geschikt voor deze ingreep te laten uitvoeren.
- U wilt op een natuurlijke manier een vergroting van uw billen
- U hebt een goede huidtonus ter hoogte van de heupen en billen
- U hebt voldoende vet op andere plaatsen, zodat dit in uw billen geïnjecteerd kan worden
- U bent voldoende gemotiveerd om gedurende enkele weken de druk ter hoogte van de billen zo veel mogelijk te vermijden
Hoe verloopt een Brazilian butt lift?
Een Brazilian butt lift wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in het dagziekenhuis. Dit betekent dat u dezelfde dag naar huis kunt. Het is normaal om na deze ingreep wat pijn te ervaren. Deze kunt u makkelijk bestrijden met pijnstilling. Reken er wel op dat u gedurende een kleine week hinder ondervindt tijdens u gewone dagdagelijks activiteiten, zoals werken of huishoudelijke taken.
Na de ingreep raden we u aan om gedurende 6 weken een ‘lipopanty’ te dragen. Dit draagt bij tot een zo goed mogelijk resultaat van de liposuctie. Daarnaast dient u gedurende 2 weken ook rechtstreekse druk te vermijden op de plaatsen waar vet geïnjecteerd werd. Slaap daarom op uw buik en zit niet neer. Na deze 2 weken gebruikt u bij het neerzitten best een speciaal donutvormig kussen. Pas na 8 weken mag u weer op een normale manier neerzitten.
Een deel van het geïnjecteerde vet ter hoogte van de billen overleeft niet, wat altijd zo is bij een lipofilling. Tijdens de procedure wordt hiermee rekening gehouden. Het resultaat zal pas zichtbaar zijn 3 maanden na de ingreep, wanneer ook de zwellingen weg zijn.
Praktische informatie over een Brazilian butt lift
- De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in het dagziekenhuis
- U ondervindt hinder gedurende een week tijdens dagdagelijkse activiteiten
- Draag een ‘lipopanty’ gedurende de eerste 6 weken na de ingreep voor een optimaal resultaat
- Vermijd de eerste 2 weken na de ingreep rechtstreekse druk op de plaats van de ingreep. Slaap hiervoor op uw buik en zit niet neer
- Gebruik vanaf week 3 na de ingreep een speciaal donutvormig kussen
- Na 8 weken mag u weer op een normale manier neerzitten
- Het resultaat is zichtbaar na 3 maanden, wanneer de zwelling weg is
Risico's & complicaties van een Brazilian butt lift
Aan een bilvergroting zijn, net zoals bij andere ingrepen, mogelijke risico’s en complicaties verbonden. De meest voorkomende zijn:
- Asymmetrie tussen de linker en rechter bil
- Over- of ondercorrectie
- Verandering van het resultaat door gewichtsschommelingen
- Infectie
- Bloeduitstorting
- Contouronregelmatigheden
- Vetembolie
Uw billen laten liften met een Brazilian butt lift?
Wenst u meer informatie over een Brazilian butt lift? Maak een afspraak voor een consultatie, en we bekijken graag samen met u wat deze behandeling voor u kan betekenen.
Genitale verjonging
Genitale verjonging of schaamlipverkleining, wat is dat?
Grote of misvormde schaamlippen kunnen een onaangenaam gevoel met zich meebrengen, zowel in de keuze van kledij, sportbeoefening of het algemene zelfvertrouwen. Maar ook wanneer uw schaamlippen door zwangerschap of door de menopauze hun oorspronkelijke stevigheid verliezen, kunt u zich hierdoor onzeker voelen. Deze onzekerheid heeft dan weer een negatieve invloed op het dagelijkse leven en zal sommige keuzes beïnvloeden, zoals de kledij die u draagt of de sport die u beoefent. Op die manier wordt uw levenskwaliteit aangetast, en dat hoeft zo niet te zijn. Door een genitale verjonging te laten uitvoeren, kunnen al deze ongemakken op een relatief eenvoudige manier opgelost worden.
Een genitale verjonging houdt in dat de schaamlippen worden verkleind, hun vorm wordt aangepast of het omliggende weefsel wordt aangespannen. Zo wordt de oorspronkelijke vorm of symmetrie hersteld. Synoniemen voor deze ingreep zijn vaginale verjonging, schaamlipcorrectie en schaamlipverkleining. Patiënten kiezen voor deze ingreep omwille van esthetische, maar ook voor functionele redenen.
Voordelen van een schaamlipverkleining
Een ingreep aan de schaamlippen laten uitvoeren klinkt eng. Toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan deze ingreep:
- Vrouwen met grote schaamlippen kunnen veel hinder ervaren in het dagelijks leven. Deze kunnen pijnlijk zijn wanneer u een strakke broek draagt, of tijdens het vrijen. Door het verkleinen van de schaamlippen, wordt de pijn weggenomen
- Dagelijkse activiteiten kunt u weer hervatten zonder ongemakken. Het verloopt vlotter en zonder pijn
- U bent ook minder beperkt in uw kledingkeuze. U zult zich weer vrijer voelen
- Uw algemene leefgenot verbetert in diverse opzichten
Wie komt in aanmerking voor een genitale verjonging?
Elke vrouw die ontevreden is over de grootte of vorm van haar schaamlippen kan een genitale verjonging ondergaan.
Hoe verloopt een genitale verjonging?
Een schaamlipverkleining wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in dagopname. De operatie zelf duurt een uur. Tijdens deze ingreep wordt een hoeveelheid van de kleine schaamlip verwijderd. Zo krijgt de schaamlip een meer proportionele grootte. De zenuwen worden volledig gespaard, zodat de kans op een verminderd gevoel (zowel erogeen als druk of aanraking) na de operatie tot een minimum gereduceerd wordt. De ingreep geeft weinig hinder daarna, maar zwelling kan optreden gedurende de eerste 2 weken. Dagelijks douchen wordt aangeraden om de kans op infectie te verkleinen. Sporten en seksuele activiteiten mogen hervat worden na 4 weken.
Praktische informatie over een genitale verjonging
- De ingreep voeren we uit onder algemene verdoving in dagopname
- De operatie duurt ongeveer één uur
- Na de operatie dagelijks douchen wordt sterk aangeraden, om de kans op infectie te verkleinen
- Zwelling mogelijk gedurende de eerste twee weken
- Sporten en seksuele activiteiten mogen hervat worden na 4 weken
Risico's & complicaties van een genitale verjonging of schaamlipverkleining
De meest frequent risico’s en complicaties van een schaamlipverkleining zijn:
- Asymmetrie
- Over- of ondercorrectie
- Tijdelijke zwelling
- Infectie
- Bloeduitstorting
Uw schaamlippen laten verkleinen met een genitale verjonging?
Wenst u meer informatie te krijgen over een genitale verjonging? Maak een afspraak en we overlopen graag samen met u al uw vragen.