Een neuscorrectiekleine ingreep met een groot effect

Wat is een neuscorrectie?


Bij een neuscorrectie wijzigen we tijdens een operatie de vorm van de neus. Uw neus krijgt een betere vorm en/of proportie en zal zo uw uiterlijk verbeteren.

Deze ingreep voeren we vaak uit bij mannen en vrouwen die ontevreden zijn over het uiterlijk van hun neus. Maar ook lichamelijke ongemakken zoals ademhalingsproblemen kunnen aan de basis liggen van deze ingreep. Zowel een esthetische als functionele neuscorrectie kan voor dergelijke personen een oplossing bieden.

Waarom een neuscorrectie?

De neus is één van de meest definiërende karakteristieken van het gelaat. Hoe uw neus eruitziet, heeft dan ook een grote invloed op uw uiterlijk en zelfvertrouwen. Wanneer u ontevreden bent over uw neus, of wanneer u een na een ongeval uw neus wilt herstellen, kunt u bij ons terecht voor een professionele neuscorrectie. Tijdens deze ingreep kunnen we zowel de grootte, de vorm als het gehele uiterlijk van uw neus aanpassen. We focussen ons op de beste zorg die we u voor, na en tijdens de ingreep kunnen geven.

Wanneer iemand een functionele of esthetische neuscorrectie ondergaat, kan dit veel betekenen voor die persoon. Tijdens de ingreep kan de grootte van de neus aangepast worden, zodat deze in proportie is met de rest van het gezicht. Of de breedte van de neusbrug wordt aangepast. Maar ook lichte correcties zijn mogelijk, zoals: grote neusgaten kleiner maken, een storende scheefstand rechtzetten, … of de tip van de neus naar uw voorkeur bijwerken.

Een open of gesloten neuscorrectie?


Er zijn twee technieken om een neus te corrigeren:

 • De ‘open’ techniek
  Er wordt een kleine snede gemaakt in de huid die de neustip verbindt met de bovenlip en bij de binnenkant van beide neusgaten. Op deze manier wordt het onderliggende kraakbenige skelet van de neus blootgelegd en kunnen de nodige aanpassingen uitgevoerd worden. Bij deze methode zal de neustip voor een langere periode gezwollen zijn. Deze zwelling zal grotendeels verdwijnen na 3 maanden. Het finale resultaat is pas volledig zichtbaar na 1 jaar.
 • De ‘gesloten’ techniek
  Deze techniek wordt gebruikt om kleine aanpassingen uit te voeren. Deze neuscorrectie gebeurt via een minimale incisie aan de binnenkant van de neusgaten.

Tijdens een consultatie bekijkt plastisch chirurg dokter Sommeling samen met u welke techniek een oplossing kan bieden voor uw esthetische of functionele probleem.

Hoe verloopt de operatie van een neuscorrectie?


De operatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt ongeveer 2 uur. Na de operatie wordt voor een periode van 5 dagen een beschermend plaatje aangebracht op de neusrug. Na deze periode worden ook de hechtingen ter hoogte van de neus verwijderd. U zult opmerken dat er na de operatie blauwe plekken ter hoogte van de ogen optreden. Dit is een natuurlijke reactie die geleidelijk afneemt en na 1-2 weken volledig verdwenen is. Reken op een herstel periode van 2 weken. Zes weken na uw neuscorrectie kunt u uw normale sportactiviteiten hervatten.

Neuscorrectie
Behandeling

Overnachting

Verdoving

Algemene verdoving

Hersteltijd

Hersteltijd van 2 weken

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een neuscorrectie

 • Open techniek of gesloten techniek mogelijk
 • Voor een periode van 5 dagen wordt er een beschermend plaatje aangebracht
 • Na 5 dagen worden de hechtingen verwijderd
 • Na 6 weken kunt u uw sportactiviteiten hervatten
Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een neuscorrectie

Net zoals bij elke ingreep, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan een neuscorrectie. Deze zijn meestal van tijdelijke duur.
De meest voorkomende complicaties zijn:

 • Pijn. Deze is eenvoudig onder controle te krijgen met pijnstilling.
 • Blauwe plekken of bloeduitstortingen
 • Zwelling
 • Asymmetrie
 • Neusbloeding
 • Verminderde geurzin
 • Infectie
 • Wondproblemen

Meer info over een neuscorrectie?


Maak een afspraak voor een consultatie. Wij beantwoorden graag uw vragen over deze behandeling.

Maak een afspraak