Antirimpelbehandeling:
veroudering tegen gaan

Hoe behandelen we rimpels?


Afhankelijk van het soort rimpel (dynamisch of statisch), zal voor een spierontspanner of voor een hyaluronzuur filler gekozen worden. Hieronder vatten we onze producten even samen, en informeren we u over wanneer we welk product kiezen.

Antirimpelbehandeling voor dynamische rimpels

Dynamische rimpels ontstaan door de gangbare bewegingen van het gelaat. Wanneer een aangezichtsspier samentrekt, gaat de bovenliggende huid zich hierop aanpassen. Natuurlijke emoties, zoals angst, vreugde, verdriet, bezorgdheid of verrassing tasten de stevigheid van de huid sterk aan. Dit type rimpels worden vooral opgemerkt bij (glim)lachen, fronsen, huilen of momenten van diepe concentratie. De meest voorkomende dynamische rimpels zijn

  • Fronslijnen (tussen de wenkbrauwen)
  • Voorhoofdslijnen
  • Kraaienpootjes

Zonder antirimpelbehandeling evolueren deze rimpels naar statische rimpels.

Behandeling voor dynamische rimpels

Antirimpelinjecties met botulinetoxine worden gebruikt om de dynamische rimpels ter hoogte van de ogen en het voorhoofd te behandelen. De antirimpelbehandeling zorgt voor een relaxatie en verzacht de aanwezige lijnen die zich door de herhaaldelijke spierbewegingen vormen. Het ingespoten product werkt in op de spier en verlamt deze tijdelijk. Hierdoor worden de rimpels minder diep en wordt de behandelde regio strakker. Zo zijn we in staat een natuurlijke en uitgebalanceerd uiterlijk te maken.

Antirimpelbehandeling voor statische rimpels

Statische rimpels ontstaan door de zwaartekracht, het verlies van vet en door een afname van de elasticiteit van de huid. Deze rimpels zijn permanent zichtbaar en evolueren over verloop van tijd. Statische rimpels evolueren zo goed als altijd vanuit voorgaande dynamische rimpels. Deze komen voor ter hoogte van de fronslijnen en voorhoofdslijnen, maar ook ter hoogte van de neuswangplooi en ter hoogte van de marionetten plooi. Dit is de lijn van de mondhoek naar de kaaklijn.

Behandeling statische rimpels

Voor het behandelen van statische rimpels worden doorgaans fillers (bv. hyaluronzuur fillers) gebruikt. Fillers verzachten diepe groeven en lijnen in het gelaat, en kunnen ook gebruikt worden om volume verlies te compenseren en zo een niet-chirurgische lifting van het gezicht uit te voeren. Fillers worden ook vaak gebruikt om lippen te accentueren en te verjongen en om ingevallen wangen op te vullen.

Wat is het verschil tussen botulinetoxine (Botox®) en fillers?


Botulinetoxine, of Botox® is een antirimpelbehandeling die zorgt voor een tijdelijke verlamming van de spieren, op de plaats waar het product wordt ingespoten. Na 5 tot 7 dagen wordt het maximale resultaat bereikt. Een behandeling blijft zo een 3 tot 4 maanden werkzaam. Het effect van deze behandeling, neemt langzaam af. Wanneer u dit opmerkt, raden we aan om de antirimpelbehandeling te herhalen. Zo zorgen we ervoor dat de lijnen en rimpels niet meer verschijnen op het gelaat. Eventueel kan het behandelingsinterval verlengd worden naar om de 6 tot 9 maanden of zelfs naar 1 keer per jaar. Het doel van deze antirimpelbehandeling is om oppervlakkige rimpels en groeven te corrigeren en hun evolutie naar diepere, permanente lijnen te voorkomen. Het is een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien.

Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt om diepe rimpels en groeven te corrigeren om volume toe te voegen of een verlies er van te herstellen. Afhankelijk van het beoogde resultaat wordt een ander type filler gebruikt (bv. hyaluronzuur of calcium hydroxylapatite), maar alle fillers door ons gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en wetenschappelijk bewezen veilig, bio-afbreekbaar en hebben een overlevingstijd van minstens zes maanden.

Botox® en fillers kunnen samen gebruikt worden om het gelaat een meer jonge en frisse uitstraling te geven.

antirimpelbehandeling
Behandeling

Poliklinisch bezoek

Verdoving

Geen verdoving nodig

Hersteltijd

Hersteltijd: geen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een antirimpelbehandeling

  • Maximaal effect wordt bereikt na 5 tot 7 dagen na de inspuiting
  • De inspuiting blijft zo een 3 tot 4 maanden werkzaam
  • Herhaal uw antirimpelbehandeling om alle rimpels te verwijderen

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een antirimpelbehandeling

De volgende complicaties kunnen ontstaan, maar zijn niet voor iedere persoon dezelfde.

  • Lichte huidreactie
  • Zwelling
  • Allergische reacties: roodheid met jeuk
  • Plaatselijke ontsteking

Meer info over een antirimpelbehandeling?


Overweegt u een antirimpelbehandeling of wenst u meer informatie? Maak een afspraak voor een consultatie, en dokter Sommeling overloopt samen met u al uw vragen.

Maak een afspraak