Armlift
voor een mooie contour

Waarom een armlift?


Na verloop van tijd kunt u het gevoel krijgen dat uw armen niet meer zo mooi afgelijnd zijn. Door het verlies aan elasticiteit van de huid bij het verouderen, of door gewichtsverlies, kan de huid ter hoogte van de bovenarm door gaan hangen. Dit kan vervelend zijn of zelfs huidproblemen met zich meebrengen. Spierversterkende oefeningen zijn niet altijd genoeg om de contouren van uw armen voldoende te herstellen of om overtollige huid te verwijderen. Tijdens een armlift wordt de doorgezakte huid opnieuw aangespannen.

Met een armlift wordt de stevigheid van de huid van uw bovenarmen herstelt. Deze chirurgische ingreep zorgt voor een jeugdige uitstraling van uw bovenarmen en boost hiermee ook uw zelfvertrouwen. Na deze ingreep hoeft u uw bovenarmen dus niet meer te verstoppen en kunt u terug kledij met korte mouwen dragen.

Voor wie is deze ingreep geschikt?

Elke volwassene met een significante hoeveelheid huidoverschot ter hoogte van de bovenarmen die een duidelijke verbetering van de contour van de bovenarmen wilt.

Hoe verloopt deze ingreep?


Tijdens een armlift wordt de bovenarm, van oksel tot de elleboog, hervormd. De uitgebreidheid van het vet­ en/of huidoverschot is bepalend voor het type armlift dat uitgevoerd wordt.

Wanneer er enkel een flinke hoeveelheid vetoverschot is, voeren we een liposuctie uit. Wanneer er veel losse huid is, raden we aan om dit overschot aan huid chirurgisch te laten verwijderen. Het litteken varieert dan van een klein litteken ter hoogte van de oksel tot een uitgebreider litteken dat loopt van aan de oksel tot aan de elleboog. Daarnaast spannen we de onderliggende weefsels aan, waardoor de contouren van uw bovenarmen veranderen.

Armlift
Behandeling

Overnachting

Verdoving

Algemene verdoving

Hersteltijd

Hersteltijd 2 tot 4 weken

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een armlift

  • Een armlift wordt onder een algemene verdoving uitgevoerd en duurt zo een tweetal uur. U verblijft nadien een nacht in het ziekenhuis.
  • Het finale eindresultaat van de operatie is zichtbaar na ongeveer 3 maanden, wanneer alle zwelling afgenomen is.
  • Na ongeveer 2 weken kunt u uw activiteiten hervatten. Reken dus op een hersteltijd van 2 tot 4 weken.

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een armlift

Net zoals bij elke ingreep, zijn er ook risico’s en complicaties verbonden aan een armlift. De meest voorkomende complicaties:

  • Bloeding
  • Infectie
  • Wondproblemen
  • Vochtophoping
  • Over-­ of ondercorrectie
  • Asymmetrie
  • Overmatige littekenvorming

Meer weten over een armlift?


Overweegt u om de vorm van uw bovenarmen te herstellen via een armlift of wenst u meer informatie over deze ingreep? Maak een afspraak voor een consultatie, of neem contact met ons op.

Maak een afspraak