Spierontspanners
als antirimpelbehandeling

Een antirimpelbehandeling met spierontspanners


Naast het normale verouderingsproces, gaan onze dagdagelijkse gelaatsuitdrukkingen ook hun sporen nalaten. Zelf op dagen dat we opgewekt en enthousiast zijn, kunnen onze rimpels een andere uitdrukking geven, en ons een trieste, vermoeide of zelf boze blik aanmeten. Antirimpelinjecties met botulinetoxine (Botox®) kunnen helpen om dit op te lossen. Een reeks van antirimpelinjecties rond de ogen kunnen fronslijnen en kraaienpootjes verzachten of zelf te niet doen, terwijl injecties rond de mond kin plooien kunnen verzachten.

We stellen een gepersonaliseerd behandelingsplan op om een natuurlijk en opgefrist uiterlijk na te streven, waarbij het mogelijk blijft om te lachen en zichzelf uit te drukken zonder onnatuurlijk over te komen. Injecties met een spierontspanner heeft als doel de harmonie, elegantie en symmetrie van jouw gezicht terug te brengen, zonder de mimiek te blokkeren.

Hoe werken antirimpelinjecties met spierontspanners?


Bij de antirimpelbehandeling wordt een spierontspannend product (botulinetoxine) (beter gekend onder de naam Botox®) ingespoten waardoor een tijdelijke blockage tussen de zenuwuiteinden en de aangezichtsspieren optreedt, hierdoor verzwakken de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels in het gelaat. Als resultaat van de behandeling kunt u een relaxatie en lift van het weefsel verwachten, met minder rimpels en een algemeen zachter uiterlijk.

De procedure duurt ongeveer vijf tot tien minuten, resultaten duren vier tot zes maanden (afhankelijk van persoon tot persoon). Bij de start van de behandeling zal een herhaling nodig zijn na vier tot zes maanden, maar naarmate de tijd verstrijkt zullen minder procedures nodig zijn doordat de behandelde spieren hun functie geleidelijk aan verliezen.

Is botulinetoxine (Botox®) veilig?

Behandelingen met botulinetoxines (beter gekend onder de naam Botox®) worden reeds meer dan 10 jaar voor zowel cosmetische (rimpels) als medische (o.a. migraine en spasticiteit) doeleinden gebruikt, waardoor de werking veiligheid heeft bewezen. Na een behandelingssessie kunt u tijdelijk wat roodheid, zwelling of blauwe plekken hebben, maar algemeen gezien zijn er weinig bijwerkingen en kunt u uw dagelijks activiteiten onmiddellijk hervatten.

Alle procedures worden in een veilige en professionele omgeving uitgevoerd, waardoor we de best mogelijke zorgen aan onze patiënten kunnen leveren.

Kom ik in aanmerking een behandeling met spierontspanners?

Alledaagse gebeurtenissen geven ons levenswijsheid, maar stress en spanning zullen uiteindelijk ook een invloed op onze huid hebben, dit kan leiden tot een lager zelfbeeld. Ongeacht geslacht en leeftijd, iedereen zou in staat moeten zijn om zich zelfverzekerd te voelen over haar of zijn uiterlijk. Er is staat dan ook geen maximum leeftijd op een behandeling met botulinetoxines en deze kunnen misschien wel de eerste stap zijn tot een herstel van uw innerlijke welzijn en een algemeen gelukkig voelen.

Indien u het gevoel hebt dat een antirimpel behandeling iets voor u is, kunt u een verkennende afspraak maken bij ons. Tijdens de consultatie wordt een evaluatie van het gezicht uitgevoerd en een gepersonaliseerd behandelingsplan opgezet. Gezien onze ervaring en esthetische kennis streven we naar een harmonieus resultaat en garanderen we dat u nooit een ‘over-behandeld’ uiterlijk (‘frozen face’) zal hebben. Het uiteindelijke effect is een opfrissing van het gelaat zonder verlies van uw persoonlijke en typerende expressies.

Welke delen van het gezicht worden behandeld met spierontspanners?


 • Kraaienpootjes
 • Voorhoofdslijnen
 • Fronslijnen
 • Wenkbrauw lift
 • Bovenlip: de correctie van een gummy smile (= indien overmatig tandvlees zichtbaar is bij lachen)
 • Het product kan ook gebruikt worden om controle te krijgen over overmatig zweten ter hoogte van de oksels
 • Migraine gerelateerde hoofdpijn

Spierontspanners
Behandeling

Poliklinisch bezoek

Verdoving

Geen verdoving nodig

Hersteltijd

Hersteltijd: geen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een antirimpelbehandeling met spierontspanners

 • Maximaal effect wordt bereikt na 5 tot 7 dagen na de inspuiting
 • De inspuiting blijft zo een 4 tot 6 maanden werkzaam
 • Herhaal uw antirimpelbehandeling om alle rimpels te verwijderen

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van spierontspanners als antirimpelbehandeling

De meest voorkomende complicaties zijn:

 • Lichte huidreactie
 • Zwelling
 • Allergische reacties: roodheid met jeuk
 • Plaatselijke ontsteking

Meer info over een anti-rimpel behandeling met spierontspanners?


Overweegt u een anti-rimpel behandeling of wenst u meer informatie? Maak een afspraak voor een consultatie. Plastisch chirurg dr. Sommeling overloopt graag samen met u al uw vragen.

Maak een afspraak