Een borstvergrotinglaten uitvoeren

Waarom een borstvergroting?


Ontevredenheid over het volume van uw borst kan een belangrijke emotionele belasting met zich meebrengen. De oorzaak van deze onvrede kan zeer divers zijn. Door een borstvergroting kunnen we dit ongemak verhelpen.

Er zijn verschillende redenen om een borstvergroting (of borstaugmentatie) te laten uitvoeren:

 • Wanneer u gewoonweg gelukkig wilt zijn met uw figuur
 • Wanneer u terug wilt keren naar de vorm die uw borsten hadden voor uw zwangerschap
 • Wanneer u evenwicht wilt brengen tussen beide borsten

Wat uw persoonlijke reden ook mag zijn, het is steeds belangrijk om u correct te informeren en de juiste informatie te krijgen. Alleen zo kunt u doordacht een keuze maken en de geschikte behandeling ondergaan. Tijdens een consultatie informeert Dokter Sommeling u graag objectief over het resultaat dat u mag verwachten, de ingreep en de nazorg.

Consultatie voor uw borstvergroting

Tijdens de consultatie luisteren wij naar uw gewenste resultaat, en informeren u over de mogelijke technieken waarmee u dat resultaat kunt behalen. Wanneer u voor een borstprothese kiest, beslissen we samen over de verschillende aspecten van het implantaat (inclusief profiel, projectie en breedte). We overlopen grondig samen met u de volledige procedure. We bekijken welke incisie we gaan gebruiken en in welke positie we de prothese gaan plaatsen Voor de implantaten gebruiken we steeds de laatste generatie silicone gel. De implantaten zijn op basis van een cohesieve gel, waarmee de kans op lekkage minimaal is.

Voor een zo natuurlijk mogelijk aanvoelend resultaat, kiest u best voor lipofilling. We bespreken met u hoeveel vet we kunnen transplanteren, en gaan na of uw buik en billen hiervoor voldoende vetweefsel hebben. Is het vetpercentage te beperkt, of als dit  onvoldoende volume toename zal opleveren, kunnen we kiezen voor de hybride techniek. Met een hybride borstvergroting voelt u de prothese minder en krijgt u toch voldoende volume.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?


Er zijn verschillende technieken waarmee we uw borsten kunnen vergroten:

 1. Borstvergroting door borstprothesen of implantaten
  Dit is de meest frequent gebruikte techniek. De borstvergroting wordt uitgevoerd door een prothese met een vooraf bepaald volume te implanteren via een kleine incisie in de borst. Het type prothese wordt in samenspraak met u gekozen tijdens de consultatie.
 2. Borsten vergroten via lichaamseigen vet (lipofilling)
  Wanneer u graag op een zo natuurlijk mogelijke manier een borstvergroting wilt laten uitvoeren, dan is het gebruik van eigen vetweefsel een optie. Deze techniek noemen we lipofilling of fatgratfing. Bij lipofilling nemen we vetweefsel van de billen of de buik met een liposuctie. Dit vetweefsel wordt verwerkt en opnieuw aangebracht ter hoogte van de borsten. Let wel, het volume dat we kunnen toevoegen is beperkt.
 3. Een hybride borstvergroting
  Deze techniek is een combinatie van bovenstaande technieken. In de borst plaatsen we een kleine prothese, waarna we vet transplanteren naar de borst. De lipofilling gebeurt vooral ter hoogte van het decolleté en de zijkant van de borst, waardoor de prothese zelf minder voelbaar is en u een natuurlijker resultaat krijgt.

De operatie voeren we uit in dagopname. U komt ’s ochtends binnen en kan dezelfde dag weer naar huis. U moet dus niet overnachten in het ziekenhuis. De eerste 4 weken na de operatie draagt u overdag én ’s nachts een bh, om de genezing en het beoogde resultaat te bevorderen. Het hervatten van de dagdagelijkse activiteiten is mogelijk na 3 à 5 dagen, afhankelijk van de uitgebreidheid van de procedure.

Borstvergroting
Behandeling

Dagopname

Verdoving

Algemene verdoving

Hersteltijd

Hersteltijd 5 dagen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over uw borstvergroting

 • De operatie voeren we uit in dagopname, onder algemene verdoving
 • De eerste 4 weken na de operatie draagt u dag én nacht een speciale bh
 • Na 3 à 5 dagen kunt u uw dagdagelijks activiteiten herstarten
Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een borstvergroting

Zoals bij elke ingreep, zijn er risico’s verbonden aan een borstvergroting. De meest frequent complicaties zijn:

 • Asymmetrie
 • Wondproblemen
 • Infectie
 • Bloeduitstorting
 • Verminderd gevoel ter hoogte van de tepels
 • Kapselcontractie
 • Voelbare prothese
 • Resorptie van het bij de lipofilling ingespoten vet
 • Anaplastic large cell lymfoma

Meer weten over een borstvergroting?


Overweegt u een borstvergroting, of wenst u meer informatie over deze behandeling? Maak een afspraak voor een consultatie, of contacteer ons.

Maak een afspraak