Littekencorrectie
laten uitvoeren

Uw litteken laten corrigeren


Elke wond of chirurgische incisie, zoals een buikwandcorrectie laat een litteken na. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat het litteken zo goed mogelijk herstelt. Hierbij is niet enkel de chirurgische techniek van belang, maar ook de inspanning van de patiënt om de natuur een handje te helpen. Meestal kunnen littekens zo goed mogelijk genezen door ze dagelijks te hydrateren en te masseren, of door het aanbrengen van een ondersteunende tape. Omdat een litteken meer dan 1 jaar nodig heeft om uit te rijpen is een langdurige behandeling nodig.

Wat als uw litteken niet hersteld is na een jaar?

Als uw litteken rood of verheven is, jeukt of pijn doet, betekent dit dat er iets niet goed verlopen is bij de genezing van het litteken. Wanneer het natuurlijk proces dus niet feilloos blijkt, kan er een halt gebracht worden aan de wildgroei van het litteken. Dit gebeurt met een kleine, lokale injectie. Zodra het litteken hierdoor nog steeds niet voldoende herstelt of zelfs behoorlijk breed wordt, kunt u kiezen om een littekencorrectie uit te voeren.

Een littekencorrectie


Tijdens de behandeling voor een littekencorrectie wordt het litteken helemaal opnieuw uitgesneden en wordt de huid opnieuw naar elkaar toegebracht. Vervolgens is het belangrijk om het litteken zo goed mogelijk te verzorgen zodat het dit keer wel volledig herstelt.

Herstellen van een littekencorrectie

Het is mogelijk dat u na uw littekencorrectie wat pijn ervaart. Meestal blijft deze pijn beperkt. Het behandelde gedeelte kan even gezwollen zijn of blauw worden. Na enkele weken verdwijnt de zwelling. Ook is het na de ingreep belangrijk om het litteken zo goed mogelijk te blijven hydrateren, masseren en te beschermen voor brandende zonnestralen. Houdt er rekening mee dat de herstelling van uw littekencorrectie ongeveer 1 jaar duurt. Het nieuwe litteken heeft tijd nodig om volledig uit te rijpen.

littekencorrectie
Behandeling

Dagopname

Verdoving

lokale verdoving of algemene verdoving

Hersteltijd

Hersteltijd 2 weken

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over littekencorrectie

  • Afhankelijk van de grootte kan deze ingreep onder lokale of algemene verdoving uitgevoerd worden
  • Meestal wordt deze behandeling in dagopname uitgevoerd.
  • De hersteltijd is afhankelijk van de grootte van het litteken, en is meestal zo een 2 weken

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een littekencorrectie

Net zoals bij elke ingreep, zijn er risico’s en complicaties verbonden aan een littekencorrectie. De meest voorkomende risico’s:

  • Hematoom of een bloedophoping
  • Infectie
  • Bloedingen
  • Blijvende littekens
  • Zwellingen

Wilt u zelf een litteken laten corrigeren?


Overweegt u om zelf een littekencorrectie te laten uitvoeren? Of wenst u meer informatie over deze ingreep? Maak een afspraak voor een consultatie of neem contact op met ons.

Maak een afspraak