Fillersals verjongingskuur

Uw gelaat verjongen met fillers


Het gebruik van fillers wordt met de dag populairder. Deze verjongingskuur is een eenvoudige manier en kent veel mogelijkheden om het gelaat te verjongen. Het niet-invasieve karakter van de fillers is een meerwaarde. Er komt in feite geen chirurgie aan te pas. De injecties van fillers kunnen uw uiterlijk al veranderen. Na de behandeling kunt u dan ook meteen verder met uw leven.

Met fillers kunt u uw gelaatskenmerken behandelen wanneer deze doorheen de jaren veranderd zijn. Tijdens het normale verouderingsproces verliezen we namelijk een significante hoeveelheid volume in het gelaat. Een filler corrigeert dit. De ongewenste lijnen en rimpels vervagen. U kunt een subtiele niet-invasieve facelift van het gelaat verwachten.

Wat is een filler?


Fillers zijn een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien. Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt voor 3 redenen.

 • Om diepe rimpels en groeven te corrigeren
 • Om volume toe te voegen
 • Om een verlies van volume te herstellen

Het type filler dat gebruikt wordt, hangt af van het beoogde resultaat. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit, wetenschappelijk bewezen, zijn biologisch afbreekbaar en hebben een werkingsduur van minstens zes maanden.

Waarvoor kan een filler gebruikt worden?

Het natuurlijke verouderingsproces gaat gepaard met een afname van elastine, collageen en volume. Dit zorgt ervoor dat er zich lijnen en rimpels in het gelaat vormen, wat dus een vermoeide en verouderde uitstraling geven. Fillers kunnen dit corrigeren en de eerste kenmerken van veroudering uitstellen.

Een filler kan worden gebruikt ter hoogte van:

 • Lippen (om meer definitie of volume te geven bij jonge patiënten of het volume verlies door toenemende leeftijd te corrigeren)
 • Mond (om fijne lijntjes rond de lippen te corrigeren)
 • Wangen en jukbeenderen (om volume verlies te herstellen en een voller en frisser profiel te geven)
 • Neuswangplooien (nasolabial fold) (om de vermoeide indruk te niet te doen)
 • Mondwangplooien (marionette lines) (om de naar beneden gedraaide mondhoeken te corrigeren)
 • Slapen (om volume verlies te herstellen en de wenkbrauw wat naar boven te liften)
 • Kin
 • Kaakhoek (om volume verlies te herstellen of het gezicht een wat zachter contour te geven)
 • Neus (om de onregelmatigheden of disbalans in proporties te camoufleren)

Om aan elke patiënt(e) haar of zijn persoonlijke wensen, verwachtingen en doelstellingen te voldoen wordt er tijdens de consultatie geluisterd en een grondige bespreking van het gezicht gemaakt. Hierna wordt een behandelingsplan opgesteld en kan, zo gewenst, onmiddellijk overgegaan worden tot een behandeling.

Hoe lang blijft het effect van fillers actief?

Afhankelijk van de behandelde zone, het type filler en het type huid kunt u rekenen op een blijvend resultaat voor een periode van 6 tot 18 maanden. Het product wordt langzaam aan door het lichaam afgebroken en lost toch op in de huid. Fillers voorkomen niet dat het verouderingsproces zich verder zet, maar zullen de ontwikkeling van rimpels en groeven vertragen. Bovendien zorgen ze voor een fris en voller uiterlijk van uw gelaat.

Is het gebruik van fillers iets voor mij?

Er is geen leeftijdslimiet om een behandeling met fillers te ondergaan. Fillers zijn de perfecte behandeling voor personen die hun gelaat jonger willen maken. Daarnaast is het een fantastisch product voor iedereen die een aanpassing van de contour van zijn gelaat wilt. Het meest gekende voorbeeld hiervan is het toevoegen van volume bij natuurlijk dunne lippen. Daarnaast zijn fillers ook erg nuttig om het verlies van volume ter hoogte van de wangen te corrigeren. Dit zorgt voor het frisse en jeugdige gelaat.

Hoe verloopt een behandeling met fillers?


Fillers worden geïnjecteerd in de huid door een fijn naaldje, en bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdoving. Hierdoor is de behandeling in het algemeen pijnloos. De behandeling zelf duurt tussen de 15 en 30 minuten. Achteraf kunnen lichte zwellingen of een kleine bloeduitstorting ontstaan. U mag uw dagelijkse activiteiten de dag zelf hervatten.

Behandeling

Tijdens consultatie

Verdoving

Geen verdoving nodig

Hersteltijd

Hersteltijd: geen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een behandeling met fillers

 • Fillers bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdoving
 • De behandeling duurt tussen de 15 en 30 minuten
 • Lichte zwelling of kleine bloeduitstortingen kunnen voorkomen na behandeling
 • Dagdagelijkse activiteiten kunnen dezelfde dag hervat worden
Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van fillers

Hoewel de risico’s bij fillers beperkt zijn, kunnen er altijd complicaties optreden:

 • Na een filler behandeling kan de huid rood worden, jeuken of gevoelig zijn. Deze milde reacties van de huid verdwijnen doorgaans snel
 • Kleine harde knobbeltjes kunnen ontstaan wanneer de filler ingekapseld wordt. Bij tijdelijke fillers kan dit makkelijk opgelost worden

Wenst u een behandeling met fillers?


Maak een afspraak bij Dokter Sommeling voor een filler behandeling. Of wenst u meer informatie over fillers? Contacteer ons en we overlopen graag uw vragen.

Maak een afspraak