Facelift
een verjonging van het gelaat

Waarom een facelift?


De typerende kenmerken van veroudering zoals lijntjes, rimpels en losse huid, leiden bij heel wat vrouwen tot onzekerheid en frustratie. Onze huid verliest langzaam aan zijn elasticiteit en onderliggende spieren verliezen hun stevigheid, waardoor lijntjes steeds dieper worden. Ook krachten van buitenaf, zoals zwaartekracht en zonne-expositie, laten hun sporen na op ons gelaat.

Door te kiezen voor een chirurgische facelift worden de duidelijke verouderingskenmerken teniet gedaan. Een facelift is een van de meest uitgevoerde ingrepen bij vrouwen en mannen, die willen dat hun uiterlijk bij hun jeugdige persoonlijkheid past. De ingreep verwijdert de huid die zijn natuurlijke elasticiteit heeft verloren, en maakt de huid weer glad door lijntjes en rimpels te reduceren. Het geeft u weer een jonger uiterlijk.

Is een facelift iets voor u?


De mate waarin we verouderen is afhankelijk van persoon tot persoon. Het wordt in het algemeen bepaald door een combinatie van genetische en externe factoren, zoals onze levensstijl en omgeving. Daarnaast kan een buitensporig gewichtsverlies gelijkaardige veranderingen in het gelaat veroorzaken, die overeenkomen met de effecten die we zien tijdens het verouderingsproces.

Door de jaren heen zijn facelift technieken eenvoudiger, veiliger en goedkoper geworden, waardoor meer en meer mensen hun zelfvertrouwen een boost geven via deze ingreep. U kunt erin berusten: in de praktijk van dokter Sommeling bent u in goede handen.

Een MACS-lift voor uw facelift


Er bestaan verschillende technieken om een facelift uit te voeren. In onze praktijk kiezen we er voor om een facelift uit te voeren volgens de MACS-lift techniek. Hierbij meten we nauwkeurig af hoeveel huid van de nek, kin en wangen onder lokale of algemene verdoving verwijderd moet worden. Tijdens een MACS-lift spannen we de huid en de weke delen van het gezicht aan en worden deze opnieuw gepositioneerd.

We maken incisies langs de voorkant van het oor, langs de haargrens en rond de oorlel. Het huidoverschot wordt verwijderd en de overblijvende huid wordt op zijn nieuwe plaats vastgehecht. Het grote voordeel van de MACS-lift techniek is dat u na uw herstel een jongere uitstraling zal hebben met haast onzichtbare littekens. Hoewel een MACS-lift geen pijnlijke ingreep is, kunt u de eerste dagen na de ingreep een wat oncomfortabel ‘aangespannen’ gevoel ervaren.

Facelift - MACS-lift
Behandeling

Dagopname of 1 overnachting

Verdoving

Lokale of algemene verdoving

Hersteltijd

Hersteltijd 3 weken

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een MACS-lift facelift

 • Een MACS-lift kan zowel onder lokale als algemene verdoving gebeuren. Bij lokale verdoving gebeurt de behandeling tijdens een dagopname, bij een algemene verdoving verblijft u één nacht in het ziekenhuis
 • De hechtingen worden na één week verwijderd
 • Er kunnen blauwe plekken en zwelling optreden de eerste dagen na de ingreep. Dit neemt geleidelijk aan af, u hoeft zich hier geen zorgen over te maken
 • De belangrijkste zwelling zal afgenomen zij na een drietal weken. Het eindresultaat zal zichtbaar zijn na drie tot zes maanden
 • Het werk en de normale dagelijkse activiteiten kunnen doorgaans na drie weken hervat worden

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een facelift

Net zoals bij elke ingreep, zijn er risico’s verbonden aan een facelift. De meest frequent voorkomende problemen zijn:

 • Bloeduitstorting
 • Tijdelijke zwelling
 • Asymmetrie
 • Wondproblemen
 • Infectie
 • Tijdelijk verminderd gevoel ter hoogte van het aangezicht
 • Pijn

Uw gelaat verjongen met een facelift?


Wenst u meer informatie te krijgen over een facelift? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag met de verjonging van uw gelaat.

Maak een afspraak