Spierontspanners

Spierontspanners
als antirimpelbehandeling

Een antirimpelbehandeling met spierontspanners


Naast het normale verouderingsproces, gaan onze dagdagelijkse gelaatsuitdrukkingen ook hun sporen nalaten. Zelf op dagen dat we opgewekt en enthousiast zijn, kunnen onze rimpels een andere uitdrukking geven, en ons een trieste, vermoeide of zelf boze blik aanmeten. Antirimpelinjecties met botulinetoxine (Botox®) kunnen helpen om dit op te lossen. Een reeks van antirimpelinjecties rond de ogen kunnen fronslijnen en kraaienpootjes verzachten of zelf te niet doen, terwijl injecties rond de mond kin plooien kunnen verzachten.

We stellen een gepersonaliseerd behandelingsplan op om een natuurlijk en opgefrist uiterlijk na te streven, waarbij het mogelijk blijft om te lachen en zichzelf uit te drukken zonder onnatuurlijk over te komen. Injecties met een spierontspanner heeft als doel de harmonie, elegantie en symmetrie van jouw gezicht terug te brengen, zonder de mimiek te blokkeren.

Hoe werken antirimpelinjecties met spierontspanners?


Bij de antirimpelbehandeling wordt een spierontspannend product (botulinetoxine) (beter gekend onder de naam Botox®) ingespoten waardoor een tijdelijke blockage tussen de zenuwuiteinden en de aangezichtsspieren optreedt, hierdoor verzwakken de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels in het gelaat. Als resultaat van de behandeling kunt u een relaxatie en lift van het weefsel verwachten, met minder rimpels en een algemeen zachter uiterlijk.

De procedure duurt ongeveer vijf tot tien minuten, resultaten duren vier tot zes maanden (afhankelijk van persoon tot persoon). Bij de start van de behandeling zal een herhaling nodig zijn na vier tot zes maanden, maar naarmate de tijd verstrijkt zullen minder procedures nodig zijn doordat de behandelde spieren hun functie geleidelijk aan verliezen.

Is botulinetoxine (Botox®) veilig?

Behandelingen met botulinetoxines (beter gekend onder de naam Botox®) worden reeds meer dan 10 jaar voor zowel cosmetische (rimpels) als medische (o.a. migraine en spasticiteit) doeleinden gebruikt, waardoor de werking veiligheid heeft bewezen. Na een behandelingssessie kunt u tijdelijk wat roodheid, zwelling of blauwe plekken hebben, maar algemeen gezien zijn er weinig bijwerkingen en kunt u uw dagelijks activiteiten onmiddellijk hervatten.

Alle procedures worden in een veilige en professionele omgeving uitgevoerd, waardoor we de best mogelijke zorgen aan onze patiënten kunnen leveren.

Kom ik in aanmerking een behandeling met spierontspanners?

Alledaagse gebeurtenissen geven ons levenswijsheid, maar stress en spanning zullen uiteindelijk ook een invloed op onze huid hebben, dit kan leiden tot een lager zelfbeeld. Ongeacht geslacht en leeftijd, iedereen zou in staat moeten zijn om zich zelfverzekerd te voelen over haar of zijn uiterlijk. Er is staat dan ook geen maximum leeftijd op een behandeling met botulinetoxines en deze kunnen misschien wel de eerste stap zijn tot een herstel van uw innerlijke welzijn en een algemeen gelukkig voelen.

Indien u het gevoel hebt dat een antirimpel behandeling iets voor u is, kunt u een verkennende afspraak maken bij ons. Tijdens de consultatie wordt een evaluatie van het gezicht uitgevoerd en een gepersonaliseerd behandelingsplan opgezet. Gezien onze ervaring en esthetische kennis streven we naar een harmonieus resultaat en garanderen we dat u nooit een ‘over-behandeld’ uiterlijk (‘frozen face’) zal hebben. Het uiteindelijke effect is een opfrissing van het gelaat zonder verlies van uw persoonlijke en typerende expressies.

Welke delen van het gezicht worden behandeld met spierontspanners?


 • Kraaienpootjes
 • Voorhoofdslijnen
 • Fronslijnen
 • Wenkbrauw lift
 • Bovenlip: de correctie van een gummy smile (= indien overmatig tandvlees zichtbaar is bij lachen)
 • Het product kan ook gebruikt worden om controle te krijgen over overmatig zweten ter hoogte van de oksels
 • Migraine gerelateerde hoofdpijn

Spierontspanners
Behandeling

Poliklinisch bezoek

Verdoving

Geen verdoving nodig

Hersteltijd

Hersteltijd: geen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een antirimpelbehandeling met spierontspanners

 • Maximaal effect wordt bereikt na 5 tot 7 dagen na de inspuiting
 • De inspuiting blijft zo een 4 tot 6 maanden werkzaam
 • Herhaal uw antirimpelbehandeling om alle rimpels te verwijderen

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van spierontspanners als antirimpelbehandeling

De meest voorkomende complicaties zijn:

 • Lichte huidreactie
 • Zwelling
 • Allergische reacties: roodheid met jeuk
 • Plaatselijke ontsteking

Meer info over een anti-rimpel behandeling met spierontspanners?


Overweegt u een anti-rimpel behandeling of wenst u meer informatie? Maak een afspraak voor een consultatie. Plastisch chirurg dr. Sommeling overloopt graag samen met u al uw vragen.

Maak een afspraak

Antirimpelbehandeling

Antirimpelbehandeling:
veroudering tegen gaan

Hoe behandelen we rimpels?


Afhankelijk van het soort rimpel (dynamisch of statisch), zal voor een spierontspanner of voor een hyaluronzuur filler gekozen worden. Hieronder vatten we onze producten even samen, en informeren we u over wanneer we welk product kiezen.

Antirimpelbehandeling voor dynamische rimpels

Dynamische rimpels ontstaan door de gangbare bewegingen van het gelaat. Wanneer een aangezichtsspier samentrekt, gaat de bovenliggende huid zich hierop aanpassen. Natuurlijke emoties, zoals angst, vreugde, verdriet, bezorgdheid of verrassing tasten de stevigheid van de huid sterk aan. Dit type rimpels worden vooral opgemerkt bij (glim)lachen, fronsen, huilen of momenten van diepe concentratie. De meest voorkomende dynamische rimpels zijn

 • Fronslijnen (tussen de wenkbrauwen)
 • Voorhoofdslijnen
 • Kraaienpootjes

Zonder antirimpelbehandeling evolueren deze rimpels naar statische rimpels.

Behandeling voor dynamische rimpels

Antirimpelinjecties met botulinetoxine worden gebruikt om de dynamische rimpels ter hoogte van de ogen en het voorhoofd te behandelen. De antirimpelbehandeling zorgt voor een relaxatie en verzacht de aanwezige lijnen die zich door de herhaaldelijke spierbewegingen vormen. Het ingespoten product werkt in op de spier en verlamt deze tijdelijk. Hierdoor worden de rimpels minder diep en wordt de behandelde regio strakker. Zo zijn we in staat een natuurlijke en uitgebalanceerd uiterlijk te maken.

Antirimpelbehandeling voor statische rimpels

Statische rimpels ontstaan door de zwaartekracht, het verlies van vet en door een afname van de elasticiteit van de huid. Deze rimpels zijn permanent zichtbaar en evolueren over verloop van tijd. Statische rimpels evolueren zo goed als altijd vanuit voorgaande dynamische rimpels. Deze komen voor ter hoogte van de fronslijnen en voorhoofdslijnen, maar ook ter hoogte van de neuswangplooi en ter hoogte van de marionetten plooi. Dit is de lijn van de mondhoek naar de kaaklijn.

Behandeling statische rimpels

Voor het behandelen van statische rimpels worden doorgaans fillers (bv. hyaluronzuur fillers) gebruikt. Fillers verzachten diepe groeven en lijnen in het gelaat, en kunnen ook gebruikt worden om volume verlies te compenseren en zo een niet-chirurgische lifting van het gezicht uit te voeren. Fillers worden ook vaak gebruikt om lippen te accentueren en te verjongen en om ingevallen wangen op te vullen.

Wat is het verschil tussen botulinetoxine (Botox®) en fillers?


Botulinetoxine, of Botox® is een antirimpelbehandeling die zorgt voor een tijdelijke verlamming van de spieren, op de plaats waar het product wordt ingespoten. Na 5 tot 7 dagen wordt het maximale resultaat bereikt. Een behandeling blijft zo een 3 tot 4 maanden werkzaam. Het effect van deze behandeling, neemt langzaam af. Wanneer u dit opmerkt, raden we aan om de antirimpelbehandeling te herhalen. Zo zorgen we ervoor dat de lijnen en rimpels niet meer verschijnen op het gelaat. Eventueel kan het behandelingsinterval verlengd worden naar om de 6 tot 9 maanden of zelfs naar 1 keer per jaar. Het doel van deze antirimpelbehandeling is om oppervlakkige rimpels en groeven te corrigeren en hun evolutie naar diepere, permanente lijnen te voorkomen. Het is een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien.

Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt om diepe rimpels en groeven te corrigeren om volume toe te voegen of een verlies er van te herstellen. Afhankelijk van het beoogde resultaat wordt een ander type filler gebruikt (bv. hyaluronzuur of calcium hydroxylapatite), maar alle fillers door ons gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en wetenschappelijk bewezen veilig, bio-afbreekbaar en hebben een overlevingstijd van minstens zes maanden.

Botox® en fillers kunnen samen gebruikt worden om het gelaat een meer jonge en frisse uitstraling te geven.

antirimpelbehandeling
Behandeling

Poliklinisch bezoek

Verdoving

Geen verdoving nodig

Hersteltijd

Hersteltijd: geen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een antirimpelbehandeling

 • Maximaal effect wordt bereikt na 5 tot 7 dagen na de inspuiting
 • De inspuiting blijft zo een 3 tot 4 maanden werkzaam
 • Herhaal uw antirimpelbehandeling om alle rimpels te verwijderen

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van een antirimpelbehandeling

De volgende complicaties kunnen ontstaan, maar zijn niet voor iedere persoon dezelfde.

 • Lichte huidreactie
 • Zwelling
 • Allergische reacties: roodheid met jeuk
 • Plaatselijke ontsteking

Meer info over een antirimpelbehandeling?


Overweegt u een antirimpelbehandeling of wenst u meer informatie? Maak een afspraak voor een consultatie, en dokter Sommeling overloopt samen met u al uw vragen.

Maak een afspraak

Fillers

Fillers
als verjongingskuur

Uw gelaat verjongen met fillers


Het gebruik van fillers wordt met de dag populairder. Deze verjongingskuur is een eenvoudige manier en kent veel mogelijkheden om het gelaat te verjongen. Het niet-invasieve karakter van de fillers is een meerwaarde. Er komt in feite geen chirurgie aan te pas. De injecties van fillers kunnen uw uiterlijk al veranderen. Na de behandeling kunt u dan ook meteen verder met uw leven.

Met fillers kunt u uw gelaatskenmerken behandelen wanneer deze doorheen de jaren veranderd zijn. Tijdens het normale verouderingsproces verliezen we namelijk een significante hoeveelheid volume in het gelaat. Een filler corrigeert dit. De ongewenste lijnen en rimpels vervagen. U kunt een subtiele niet-invasieve facelift van het gelaat verwachten.

Wat is een filler?


Fillers zijn een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien. Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt voor 3 redenen.

 • Om diepe rimpels en groeven te corrigeren
 • Om volume toe te voegen
 • Om een verlies van volume te herstellen

Het type filler dat gebruikt wordt, hangt af van het beoogde resultaat. Onze fillers zijn van de hoogste kwaliteit, wetenschappelijk bewezen, zijn biologisch afbreekbaar en hebben een werkingsduur van minstens zes maanden.

Waarvoor kan een filler gebruikt worden?

Het natuurlijke verouderingsproces gaat gepaard met een afname van elastine, collageen en volume. Dit zorgt ervoor dat er zich lijnen en rimpels in het gelaat vormen, wat dus een vermoeide en verouderde uitstraling geven. Fillers kunnen dit corrigeren en de eerste kenmerken van veroudering uitstellen.

Een filler kan worden gebruikt ter hoogte van:

 • Lippen (om meer definitie of volume te geven bij jonge patiënten of het volume verlies door toenemende leeftijd te corrigeren)
 • Mond (om fijne lijntjes rond de lippen te corrigeren)
 • Wangen en jukbeenderen (om volume verlies te herstellen en een voller en frisser profiel te geven)
 • Neuswangplooien (nasolabial fold) (om de vermoeide indruk te niet te doen)
 • Mondwangplooien (marionette lines) (om de naar beneden gedraaide mondhoeken te corrigeren)
 • Slapen (om volume verlies te herstellen en de wenkbrauw wat naar boven te liften)
 • Kin
 • Kaakhoek (om volume verlies te herstellen of het gezicht een wat zachter contour te geven)
 • Neus (om de onregelmatigheden of disbalans in proporties te camoufleren)

Om aan elke patiënt(e) haar of zijn persoonlijke wensen, verwachtingen en doelstellingen te voldoen wordt er tijdens de consultatie geluisterd en een grondige bespreking van het gezicht gemaakt. Hierna wordt een behandelingsplan opgesteld en kan, zo gewenst, onmiddellijk overgegaan worden tot een behandeling.

Hoe lang blijft het effect van fillers actief?

Afhankelijk van de behandelde zone, het type filler en het type huid kunt u rekenen op een blijvend resultaat voor een periode van 6 tot 18 maanden. Het product wordt langzaam aan door het lichaam afgebroken en lost toch op in de huid. Fillers voorkomen niet dat het verouderingsproces zich verder zet, maar zullen de ontwikkeling van rimpels en groeven vertragen. Bovendien zorgen ze voor een fris en voller uiterlijk van uw gelaat.

Is het gebruik van fillers iets voor mij?

Er is geen leeftijdslimiet om een behandeling met fillers te ondergaan. Fillers zijn de perfecte behandeling voor personen die hun gelaat jonger willen maken. Daarnaast is het een fantastisch product voor iedereen die een aanpassing van de contour van zijn gelaat wilt. Het meest gekende voorbeeld hiervan is het toevoegen van volume bij natuurlijk dunne lippen. Daarnaast zijn fillers ook erg nuttig om het verlies van volume ter hoogte van de wangen te corrigeren. Dit zorgt voor het frisse en jeugdige gelaat.

Hoe verloopt een behandeling met fillers?


Fillers worden geïnjecteerd in de huid door een fijn naaldje, en bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdoving. Hierdoor is de behandeling in het algemeen pijnloos. De behandeling zelf duurt tussen de 15 en 30 minuten. Achteraf kunnen lichte zwellingen of een kleine bloeduitstorting ontstaan. U mag uw dagelijkse activiteiten de dag zelf hervatten.

Behandeling

Tijdens consultatie

Verdoving

Geen verdoving nodig

Hersteltijd

Hersteltijd: geen

Maak een afspraak
Praktische informatie behandeling

Praktische informatie over een behandeling met fillers

 • Fillers bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdoving
 • De behandeling duurt tussen de 15 en 30 minuten
 • Lichte zwelling of kleine bloeduitstortingen kunnen voorkomen na behandeling
 • Dagdagelijkse activiteiten kunnen dezelfde dag hervat worden

Risico's en complicaties

Risico's & complicaties van fillers

Hoewel de risico’s bij fillers beperkt zijn, kunnen er altijd complicaties optreden:

 • Na een filler behandeling kan de huid rood worden, jeuken of gevoelig zijn. Deze milde reacties van de huid verdwijnen doorgaans snel
 • Kleine harde knobbeltjes kunnen ontstaan wanneer de filler ingekapseld wordt. Bij tijdelijke fillers kan dit makkelijk opgelost worden

Wenst u een behandeling met fillers?


Maak een afspraak bij Dokter Sommeling voor een filler behandeling. Of wenst u meer informatie over fillers? Contacteer ons en we overlopen graag uw vragen.

Maak een afspraak