Anti-rimpel behandeling en fillers

Relax and rejuvenate in a non-surgical way...


ANTI-RIMPEL BEHANDELING

Naast het normale verouderingsproces, gaan onze dagdagelijkse gelaatsuitdrukkingen ook hun sporen nalaten. Zelf op dagen dat we opgewekt en enthousiast zijn, kunnen onze rimpels een andere uitdrukking geven, en ons een trieste, vermoeide of zelf boze blik aanmeten. Anti-rimpel injecties met botulinetoxine ( Botox® ) kunnen helpen om dit op te lossen. Een reeks van anti-rimpel injecties rond de ogen kunnen fronslijnen en kraaienpootjes verzachten of zelf te niet doen, terwijl injecties rond de mond kin plooien kunnen verzachten.

We stellen een gepersonaliseerd behandelingsplan op om een natuurlijk en opgefrist uiterlijk na te streven, waarbij het mogelijk blijft om te lachen en je zelf uit te drukken zonder onnatuurlijk over te komen. Injecties met een spierontspanner heeft als doel de harmonie, elegantie en symmetrie van jouw gezicht terug te brengen, zonder de mimiek te blokkeren.

HOE WERKEN ANTI-RIMPEL INJECTIES?

Bij de anti-rimpel behandeling wordt een spierontspannend product (botulinetoxine) (beter gekend onder de naam Botox® ) ingespoten waardoor een tijdelijke blokkage tussen de zenuwuiteinden en de aangezichtsspieren optreedt, hierdoor verzwakken de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels in het gelaat. Als resultaat van de behandeling kan je een relaxatie en lift van het weefsel verwachten, met minder rimpels en een algemeen zachter uiterlijk.

De procedure duurt ongeveer vijf tot tien minuten, resultaten duren vier tot zes maanden (afhankelijk van persoon tot persoon). Bij de start van de behandeling zal een herhaling nodig zijn na vier tot zes maanden, maar naarmate de tijd verstrijkt zullen minder procedures nodig zijn doordat de behandelde spieren hun functie geleidelijk aan verliezen.

VEILIG?

Behandelingen met botulinetoxines (beter gekend onder de naam Botox® )worden reeds meer dan 10 jaar voor zowel cosmetische (rimpels) als medische (oa. migraine en spasticiteit) doeleinden gebruikt, waardoor de werking veiligheid heeft bewezen. Na een behandelingsessie kan je tijdelijk wat roodheid, zwelling of blauwe plekken hebben, maar algemeen gezien zijn er weinig bijwerkingen en kan je je dagelijks activiteiten onmiddellijk hervatten.

Alle procedures worden in een veilige en professionele omgeving uitgevoerd, waardoor we de best mogelijke zorgen aan onze patiënten kunnen leveren.

KOM IK IN AANMERKING?

Alledaagse gebeurtenissen geven ons levenswijheid, maar stress en spanning zullen uiteindelijk ook een invloed op onze huid hebben, dit kan leiden tot een gedaald zelfvertrouwen en een verminderd geloof in onze eigen schoonheid. Ongeacht geslacht en leeftijd, iedereen moet in staat zijn om zich zelfverzekerd te voelen over haar of zijn uiterlijk. Er is staat dan ook geen maximum leeftijd op een behandeling met botulinetoxines en deze kunnen misschien wel de eerste stap zijn tot een herstel van je innerlijke welzijn en een algemeen gelukkig voelen.

Indien je het gevoel hebt dat een anti-rimpel behandeling iets voor jou is, kan je een verkennende afspraak maken bij ons. Tijdens de consultatie wordt een evaluatie van het gezicht uitgevoerd en een gepersonaliseerd behandelingsplan opgezet. Gezien onze ervaring en esthetische kennis streven we naar een harmonieus resultaat en garanderen we dat je nooit een 'over-behandeld' uiterlijk ('frozen face') zal hebben. Het uiteindelijke effect is een opfrissing van het gelaat zonder verlies van je persoonlijke en typerende expressies.

WELKE REGIO'S KUNNEN BEHANDELD WORDEN?

 • Kraaienpootjes
 • Voorhoofdslijnen
 • Fronslijnen
 • Wenkbrauw lift
 • Bovenlip (corrigeren van een gummy smile (= indien overmatig tandvlees zichtbaar is bij lachen))
 • Het product kan ook gebruikt worden om controle te krijgen over overmatig zweten ter hoogte van de oksels
 • Migraine gerelateerde hoofdpijn

WELKE BEHANDELING VOOR WELK TYPE RIMPEL?

Dynamische rimpels

Dynamische rimpels ontstaan door de normale bewegingen van het gelaat. Wanneer een aangezichtsspier samentrekt, gaat de bovenliggende huid zich hierop aanpassen. Natuurlijke emoties zoals angst, vreugde, verdriet, bezorgdheid of verrassing zijn enkele van de gelaatsuitdrukkingen die de stevigheid van de huid gaan aantasten. Dit type rimpels worden vooral opgemerkt bij (glim)lachen, fronsen, huilen of momenten van diepe concentratie. De meest voorkomende dynamische rimpels zijn de fronslijnen (tussen de wenkbrauwen), voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. Indien niet behandeld, evolueren dynamische rimpels naar statische rimpels

Behandeling: Anti-rimpel injecties met botulinetoxine worden gebruikt om de dynamische rimpels te behandelen, typisch ter hoogte van de ogen en het voorhoofd. De behandeling zorgt voor een relaxatie en het verzachten van de aanwezige lijnen die ontstaan door de herhaaldelijke spierbewegingen. Het ingespoten product werkt in op de spier en gaat deze tijdelijk verlammen. Hierdoor worden de rimpels minder diep en wordt de behandelde regio subtiel strakker, zo zijn we in staat een natuurlijke en uitgebalanceerd uiterlijk te creëeren.

Statische rimpels

Statische rimpels ontstaan onder invloed van de zwaartekracht, het verlies van vet en door een afname van de elasticiteit van de huid (gedaalde hoeveelheid collageen). Deze rimpels zijn permanent zichtbaar, ongeacht de spieractiviteit, en evolueren over verloop van tijd. Statische rimpels evolueren zo goed als altijd vanuit voorgaande dynamische rimpels. Vandaar dat ze voorkomen ter hoogte van de fronslijnen en voorhoofdslijnen, maar ook ter hoogte van de neuswangplooi (nasolabiale plooi, van de neus naar de zijkant van de mond) en de marionette plooi (van de hoek van de mond naar de kaaklijn).

Behandeling: Fillers (bv. hyaluronzuur fillers) worden meestal gebruikt om deze statische rimpels te behandelen. Naast het verzachten van diepe groeven en lijnen in het gelaat kunnen ze ook gebruikt worden om volume verlies te compenseren en zo een niet-chirurgische lifting van het gezicht uit te voeren. Daarnaast worden ze vaak gebruikt om lippen te accentueren en te verjongen en om ingevallen wangen op te vullen.

FILLERS

Het gebruik van fillers wordt met de dag populairder door de eenvoud van de procedure en de waaier van mogelijkheden waarop ze het gelaat kunnen verjongen en verbeteren. Het allerbelangrijkste voordeel van fillers is hun niet-invasieve karakter, dit wil zeggen dat er geen chirurgie aan te pas komt, enkele injecties kunnen al een verandering in je uiterlijk geven en na de behandeling kan je zo weer verder met je leven.

Ongeacht de leeftijd zijn fillers een uitstekend product om gelaatskarakteristieken of door ouderdom aangetaste huid, te behandelen. Tijdens het normale verouderingsproces verliezen we een significante hoeveelheid volume, dit kan gecorrigeerd worden door een filler. De ontstane ongewenste lijnen en rimpels zullen vervagen en een subtiele niet-invasieve face lift van het gelaat kan je verwachten.

WAT ZIJN FILLERS?

Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt om diepe rimpels en groeven te corrigeren en om volume toe te voegen of een verlies er van te herstellen. Het is een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien. Afhankelijk van het beoogde resultaat wordt een ander type filler gebruikt (bv. hyaluronzuur of calcium hydroxylapatite), maar alle fillers door ons gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en wetenschappelijk bewezen veilig, bio-afbreekbaar en hebben een overlevingstijd van minstens zes maanden.

KOM IK IN AANMERKING?

Er is geen leeftijdslimiet om een behandeling met fillers te ondergaan. Fillers zijn een ideale behandeling voor personen die volume of vorm verlies hebben in het gelaat ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces, maar het is daarnaast ook een uitstekend product voor iedereen die een aanpassing van de contour van haar/zijn gelaat wil. Het meest gekende voorbeeld hiervan is het toevoegen van volume bij natuurlijk dunne lippen, maar ze zijn ook erg nuttig om verlies van volume ter hoogte van de wangen te corrigeren en een fris en jeugdig gelaat te creëeren.

WELKE REGIO'S KUNNEN BEHANDELD WORDEN?

Het natuurlijke verouderingsproces gaat gepaard met een afname van elastine, collageen en volume. Dit draagt bij tot het ontstaan van lijnen en rimpels die een gezicht een vermoeide en verouderde uitstraling kunnen geven. Fillers kunnen dit corrigeren en de eerste kenmerken van veroudering uitstellen.

Fillers kunnen worden gebruikt ter hoogte van:

 • Lippen (om meer definitie/volume te geven bij jonge patiënten of het volume verlies door toenemende leeftijd te corrigeren)
 • Mond (om fijne lijntjes rond de lippen te corrigeren)
 • Wangen en jukbeenderen (om volume verlies te herstellen en een voller en frisser profiel te geven)
 • Neuswangplooien (nasolabial fold) (om de vermoeide indruk te niet te doen)
 • Mondwangplooien (marionette lines) (om de naar beneden gedraaide mondhoeken te corrigeren)
 • Slapen (om volume verlies te herstellen en de wenkbrauw wat omhoog te liften)
 • Kin
 • Kaakhoek (om volume verlies te herstellen of het gezicht een wat zachter contour te geven)
 • Neus (om de onregelmatigheden of imbalans in proporties te camoufleren)

Om aan elke patiënt(e) haar of zijn individuele wensen, verwachtingen en doelstellingen te voldoen wordt er tijdens de consultatie geluisterd en een grondige evaluatie van het gezicht gemaakt. Hierna wordt een behandelingsplan opgesteld en kan, zo gewenst, onmiddellijk overgegaan worden tot een behandeling.

WAT MOET IK WETEN OVER DE BEHANDELING ZELF?

Fillers worden geïnjecteerd in de huid door middel van een fijne naaldje, ze bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdoving waardoor een behandeling in het algemeen pijnloos is. De behandeling zelft duurt tussen de 15 en 30 minuten, nadien kan er een beperkte zwelling ontstaan of een kleine bloeduitstorting (meestal indien rondom de ogen gewerkt is). Activiteiten mogen de dag nadien hervat worden.

HOELANG HEB IK RESULTAAT VAN FILLERS?

Afhankelijk van de behandelde zone, het type filler en het type huid kan je rekenen op een blijvend resultaat gedurende 6 tot 18 maanden. Het product wordt geleidelijk aan door het lichaam afgebroken en lossen op in de huid. Fillers op zich voorkomen niet dat het verouderingsproces zich verder zet, maar zullen de ontwikkeling van rimpels en groeven vertragen en je een fris en voller uiterlijk geven.