Genitale verjonging


Waarom een schaamlipverkleining?

Grote of misvormde schaamlippen kunnen een belangrijke mate van onbehagen met zich meebrengen, zowel in de keuze van kledij, sportbeoefening of het algemene zelfvertrouwen. Ook door zwangerschap en menopauze kunnen de schaamlippen hun oorspronkelijke stevigheid verliezen en de levenskwaliteit aantasten. Door het uitvoeren van een genitale verjonging (of schaamlipcorrectie of labiaplastie) kunnen al deze ongemakken op een relatief eenvoudige wijze opgelost worden.

Wat is een schaamlipverkleining?

Een genitale verjonging houdt in dat de schaamlippen worden verkleind, hun vorm wordt aangepast of het omliggende weefsel wordt aangespannen, zodanig dat de oorspronkelijke vorm of symmetrie hersteld wordt. Patiƫnten kiezen voor deze ingreep omwille van esthetische maar ook voor functionele redenen.

Wat moet ik weten over deze procedure?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in dagopname. De operatie zelf duurt een uur, hierbij wordt een kleine hoeveelheid van de kleine schaamlip verwijderd tot een meer proportionele grootte. De bezenuwing wordt volledig gespaard zodat de kans op een verminderd gevoel (zowel erogeen als druk/aanraking) na de operatie tot een minimum gereduceerd wordt. De ingreep geeft weinig hinder nadien, maar zwelling kan optreden gedurende de eerste 2 weken. Dagelijks douchen wordt aangeraden om de kans op infectie te verkleinen. Sporten en sexuele activiteiten mogen hervat worden na 4 weken.

Wie komt in aanmerking voor een schaamlipverkleining?

Elke vrouw die ontevreden is over de grootte of vorm van haar kleine schaamlippen is een goede kandidaat voor een schaamlipcorrectie.

Wat zijn de risico's van een schaamlipverkleining?

De meest frequent voorkomende problemen zijn:

  • Asymmetrie
  • Over- of ondercorrectie
  • Tijdelijke zwelling
  • Infectie
  • Bloeduitstorting

Nog vragen over een schaamlipverkleining?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.