Brazilian Butt lift

Add some curves...


Waarom een Brazilian Butt Lift?

De vorm en proportie van je billen zijn grotendeels genetisch bepaald, zowel door het beenderige skelet als de manier van vetverdeling. Evenwichtige voeding en sporten kunnen een gezond lichaamsgewicht en spieropbouw opleveren, maar veel personen blijven desondanks achter met te 'platte' billen die volume en vorm missen.

Door te kiezen voor een Brazilian butt lift kunnen we helpen om een betere vorm van de billen en de omgevende structuren (zoals heupen, onderrug en dijen) te creëren.

Denk aan het laten uitvoeren van deze ingreep indien je op zoek bent naar:

 • Een verbetering van jouw silhouette
 • Een vermindering van de hoeveelheid vet ter hoogte van heupen, dijen en buik, maar daarnaast juist meer volume ter hoogte van je billen wilt
 • Een meer jeugdige en esthetisch aantrekkelijke vorm van vlakke billen
 • Een verbetering van algemene proporties door het optimaliseren van de balans tussen boven- en onderlichaam

Wat is een Brazilian Butt lift?

Een Brazilian butt lift (butt lift of BBL of bilvergroting) is een ingreep om de grootte en vorm van de billen te vergroten zonder implantaten. Overtollig vet wordt verwijderd ter hoogte van de heupen, buik, onderrug of bovenbeen met een liposuctie. Vervolgens wordt het verkregen vet verwerkt om nadien geïnjecteerd te worden ter hoogte van de billen op specifiek uitgekozen plaatsen. Zo kunnen we het volume en de vorm van je billen verbeteren.

Wat moet ik weten over deze procedure?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemen verdoving in het dagziekenhuis. Dit betekent dat je dezelfde dag naar huis kunt gaan. Pijn na deze ingreep is typisch minimaal en makkelijk te bestrijden met pijnstilling, reken er wel op dat je gedurende een kleine week hinder ondervindt tijdens je gewone dagdagelijks activiteiten (werken/huishouden).

Na de ingreep moet je gedurende 6 weken een speciaal hiervoor gemaakte 'lipopanty' dragen om een zo goed mogelijk resultaat van de liposuctie te hebben. Daarnaast dien je gedurende 2 weken ook rechtstreekse druk (op buik slapen en niet neerzitten) op de plaatsen waar vet geïnjecteerd werd te vermijden. Na deze 2 weken moet je bij het neerzitten een speciaal 'donut'-vormig kussen gebruiken en pas na 8 weken mag je weer op een normale manier neerzitten.

Er zal een deel van het geïnjecteerde vet ter hoogte van de billen niet overleven, zoals dit het geval is bij elke lipofilling. Tijdens de procedure wordt hiermee rekening gehouden door een bepaald percentage 'over-correctie' uit te voeren. Het uiteindelijke resultaat zal pas zichtbaar zijn 6 maanden na de ingreep, wanneer ook alle zwelling ter hoogte van de zones waar een liposuctie uitgevoerd is weg is.

Voor wie is een Brazilian Butt lift geschikt?

Vorm en grootte van de billen kunnen eenvoudig verbeterd worden door het uitvoeren van een Brazilian butt lift, echter, sommige mensen zijn beter geschikt voor deze procedure dan anderen. Zoals bij elke esthetische ingreep is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de ingreep, het herstel en het resultaat. Je bent een goede kandidaat indien:

 • Je op een natuurlijke wijze een vergroting van je billen wilt
 • Je een goede huidtonus hebt ter hoogte van de heupen en billen
 • Je voldoende vet hebt op andere plaatsen zodat het hier verwijderd kan worden om nadien in je billen te injecteren
 • Je voldoende gemotiveerd bent om gedurende enkele weken druk ter hoogte van de billen zo veel mogelijk te vermijden

Risico's van een Brazilian Butt lift?

De meest frequent voorkomende problemen zijn:

 • Asymmetrie tussen de linker en rechter bil
 • Over- of ondercorrectie
 • Verandering van het resultaat onder invloed van gewichtsschommelingen
 • Infectie
 • Bloeduitstorting
 • Contouronregelmatigheden
 • Vetembolie

Nog vragen?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.