Borst vergroting

Let's do this for yourself...


Waarom een borstvergroting?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een borstvergroting of borstaugmentatie

 • Om je gewoonweg gelukkig te voelen met de figuur die je altijd al wou
 • Terugkeren naar de vorm die je had voor je zwangerschap
 • Evenwicht brengen tussen beide borsten

Wat de omstandigheden ook zijn, het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen om een goed doordachte keuze te maken en zo de juiste behandeling te ondergaan. Ontevredenheid over het volume van je borst kan een belangrijke emotionele belasting met zich meebrengen, door middel van een borstvergroting kunnen wij je hierbij helpen.

Hoe kunnen we de borst vergroten?

1. Borstprothesen of implantaten

Dit is de meest frequent gebruikte techniek. De borstvergroting wordt uitgevoerd door middel van het implanteren van een prothese met een bepaald volume via een kleine incisie in de borst. Het type prothese wordt in samenspraak met de patiënt gekozen tijdens de consultatie.

2. Lichaamseigen vet (lipofilling)

Indien je graag op een zo natuurlijk mogelijke manier een borstvergroting wilt laten uitvoeren, dan is het gebruik van eigen vetweefsel een optie. Bij deze techniek, ook wel lipofilling of fatgratfing genoemd, wordt vetweefsel van de billen of de buik met een liposuctie weggenomen, verwerkt en vervolgens opnieuw aangebracht ter hoogte van de borsten. Let wel, het volume dat kan toegevoegd worden is beperkt.

3. Hybride borstvergroting

Deze techniek is een combinatie van de bovenstaande opties: een kleine prothese wordt geplaatst en vervolgens wordt vet getransplanteerd. De lipofilling gebeurd voornamelijk ter hoogte van de decolleté en de zijkant van de borst waardoor de prothese zelf minder voelbaar wordt en je een natuurlijker resultaat krijgt.

Wat zijn de risico's van een borstvergroting?

De meest frequent voorkomende problemen zijn:

 • Asymmetrie
 • Wondproblemen
 • Infectie
 • Bloeduitstorting
 • Verminderd gevoel ter hoogte van de tepels
 • Kapselcontractuur
 • Voelbare prothese
 • Resorptie van het bij de lipofilling ingespoten vet
 • Anaplastic large cell lymfoma

Praktische info over deze ingreep?

Consultatie

Tijdens de consultatie worden al jou doelstellingen nagevraagd en in overweging genomen, op deze manier kunnen we de juiste techniek kiezen met als uiteindelijk doel een optimaal resultaat te bekomen.

Indien je een borstprothese verkiest beslissen we samen over de verschillende aspecten van het implantaat (inclusief profiel, projectie en breedte). De gehele procedure wordt grondig besproken, zo ook welke incisie gebruikt zal worden (in de borstplooi of via de tepel) en in welke positie de prothese zal geplaatst worden (voor de spier, onder de spier of een combinatie). We gebruikt implantaten met de laatste generatie silicone gel. Deze worden gemaakt van een cohesieve gel, waardoor de kans op lekkage minimaal is.

Als je liever een zo natuurlijk mogelijk aanvoelend resultaat wilt hebben en kiest voor lipofilling, wordt besproken hoeveel vet er getransplanteerd kan worden in één operatie en of de buik en/of billen voldoende vetweefsel hiervoor hebben.

Indien dit te beperkt is of onvoldoende volume toename zal opleveren, kunnen we opteren voor de hybride techniek, zo zal je de prothese minder voelen maar wel voldoende volume extra krijgen.

Opname

De operatie wordt uitgevoerd in dagopname, je komt 's ochtends binnen en kan dezelfde dag weer naar huis. Je moet dus niet overnachten in het ziekenhuis. Na de operatie krijg je een BH aangemeten die je gedurende 4 weken moet dragen (dag- en nacht). Na 3-5 dagen kan je je dagdagelijks activiteiten herstarten (afhankelijk van de uitgebreidheid van de procedure).

Nog vragen over een borstvergroting?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.