Ooglid Correcties

Freshening things up...


Waarom een ooglidcorrectie?

Een huid overschot ter hoogte van de oogleden kan leiden tot een vermoeide en trieste blik. Daarnaast kan een opstapeling van vet ter hoogte van de onderste oogleden (walletjes) deze blik accentueren. Door huid en eventueel vet weg te nemen ter hoogte van de oogleden kan je rekenen op een frisse blik zonder zichtbare littekens.

Het uitzicht van de 'ogen' worden niet enkel bepaald door de oogleden, maar ook door de wenkbrauwen, de positie van de oogleden ten op zichte van de ogen en het bot rondom de oogkast. Dit alles wordt geëvalueerd tijdens de consultatie en zo zal een gestructureerd plan opgesteld worden om aan jouw verwachtingen te voldoen.

Als blijkt dat de wenkbrauw teveel naar beneden gekomen is (wenkbrauw ptose) zal naast een ooglidcorrectie ook een lifting van de wenkbrauwen moeten gebeuren om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen, dit kan tijdens de zelfde ingreep en via dezelfde incisie.

Door het normale verouderingsproces verliezen we volume ter hoogte van de wangen, hierdoor worden walletjes extra geaccentueerd. Vaak kan door het toevoegen van volume (door een filler of vetweefsel) ter hoogte van de wangen de overgang zachter gemaakt worden en de vermoeide blik geëlimineerd worden.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie (of blepharoplastie) kan zowel uitgevoerd worden ter hoogte van de bovenste als ter hoogte van de onderste oogleden.

Bij een correctie van het bovenste ooglid wordt overtollige huid weggenomen. Er wordt slechts een beperkte hoeveelheid huid weggenomen zodat het oog nadien zeker weer volledig kan sluiten. Het litteken bevindt zich in de bovenste ooglidplooi en zal niet zichtbaar zijn bij geopende ogen.

Bij een ooglidcorrectie van het onderste ooglid wordt vooral overtollig vetweefsel verwijderd, dit kan via een kleine insnede aan de binnenkant van het ooglid, hier zal je dus geen litteken van hebben. Indien er naast vet ook een belangrijke hoeveelheid huid overschot is, zal ook wat huid verwijderd worden, het litteken hiervan zal net onder de wimpers liggen en praktisch onzichtbaar zijn.

Wat moet ik weten over deze procedure?

De operatieduur is afhankelijk van de uitgebreidheid, enkel de bovenste oogleden duurt 45min, een combinatie van bovenste en onderste 1u30. Indien je enkel een bovenste ooglidcorrectie ondergaat kan dit uitgevoerd worden onder lokale verdoving. Als onderste oogleden of een combinatie van bovenste en onderste oogleden worden geopereerd, zal dit onder volledige verdoving gedaan worden in dagopname. Onmiddellijk na de operatie kunnen blauwe plekken en zwelling aanwezig zijn rondom het geopereerde ooglid, dit neemt geleidelijk af en na 2-4 weken zal dit volledig verdwenen zijn.

Alles wordt gehecht, na 5 dagen worden de draadjes op consultatie verwijderd, tot die tijd kan je geen make-up gebruiken. Reken op een herstel periode van 1 week, normale sportactiviteiten mogen hervat worden na 4-6 weken.

Risico's van een ooglidcorrectie?

  • Pijn ter hoogte van het oog (tijdelijk, indien dit blijft moet onmiddellijk contact opgenomen te worden met uw arts)
  • Droge ogen (meestal tijdelijk maar meer frequent voorkomend bij patiënten die op voorhand al droge ogen hebben)
  • Blauwe plekken/bloeduitstorting
  • Zwelling
  • Asymmetrie
  • Over/ondercorrectie
  • Verminderd zicht
  • Infectie
  • Wondproblemen
  • Ectropion (ooglid heeft geen contact meer met het wit van het oog)/entropion (wimpers tegen de oogbol)

Nog vragen over een blepharoplastiek?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.