Neuscorrectie

Creating proportions...


Waarom een neuscorrectie?

De neus is één van de meest definiërende karakteristieken van het gelaat en hoe deze eruit ziet kan een belangrijke impact hebben op je uiterlijk en als gevolg op je zelfvertrouwen. Indien je ontevreden bent over je neus of door een ongeval een kromme of niet-rechte neus hebt, kunnen we door een neuscorrectie (rhinoplastie) de grootte, vorm en zijn gehele uiterlijk aanpassen.

Onze focus is gericht om jou de zo best mogelijke zorg te bieden, voor, na en tijdens de ingreep.

Wat is een rhinoplastie?

Een neuscorrectie (of rhinoplastie) kan verschillende zaken aan je neus veranderen, zowel het aanpassen van de grootte (zodat hij beter in proportie is met de rest van je gezicht), als de breedte ter hoogte van de neusbrug, en zeker en vast het verbeteren van het profiel (bult (hump) en indeukingen), behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kan bij een neuscorrectie ook de tip van de neus veranderd worden, grote of wijde neusgaten kunnen verkleind worden en een storende scheefstand kan gecorrigeerd worden.

Wat moet ik weten over deze procedure?

Er zijn verschillende manieren om een neus te corrigeren.

 • De 'open' rhinoplastie houdt in dat er een kleine incisie wordt gemaakt ter hoogte van de columella (de huid die de neustip verbindt met de bovenlip) en ter hoogte van de binnenkant van beide neusgaten. Op deze manier wordt het onderliggende kraakbenige skelet van de neus blootgelegd en kunnen heel gericht de nodige aanpassingen uitgevoerd worden om zo de gewenste neus te creëren.
 • Bij de 'gesloten' rhinoplastie techniek kan gebruikt worden om kleine aanpassingen uit te voeren, en dit via een minimale incisie aan de binnenkant van de neusgaten.

De operatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt ongeveer 2u. Na de operatie wordt een beschermend plaatje aangebracht op de neusrug om deze te beschermen, dit blijft gedurende 5 dagen ter plaatse. Op dit moment worden ook de hechtingen ter hoogte van de neus verwijderd. Na de operatie kunnen blauwe plekken ter hoogte van de ogen optreden, dit neemt geleidelijk af na en na 2-4 weken zal dit volledig verdwenen zijn. De neustip zal gedurende langere tijd gezwollen zijn indien de 'open' techniek wordt gebruikt, de meeste zwelling zal verdwenen zijn na drie maanden, maar het uiteindelijke resultaat zal pas na 1 jaar zichtbaar zijn.

Reken op een herstel periode van twee weken en normale sportactiviteiten mogen hervat worden na 6 weken.

Risico's van een neuscorrectie?

 • Pijn (eenvoudig onder controle te krijgen met pijnstilling)
 • Blauwe plekken/bloeduitstorting
 • Zwelling
 • Asymmetrie
 • Neusbloeding
 • Over/ondercorrectie
 • Verminderde geurzin
 • Infectie
 • Wondproblemen

Nog vragen over een neuscorrectie?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.