Spier ontspanners

Just relax...


Anti- rimpel behandeling

Naast het normale verouderingsproces, gaan onze dagdagelijkse gelaatsuitdrukkingen ook hun sporen nalaten. Zelf op dagen dat we opgewekt en enthousiast zijn, kunnen onze rimpels een andere uitdrukking geven, en ons een trieste, vermoeide of zelf boze blik aanmeten. Anti-rimpel injecties met botulinetoxine ( Botox® ) kunnen helpen om dit op te lossen. Een reeks van anti-rimpel injecties rond de ogen kunnen fronslijnen en kraaienpootjes verzachten of zelf te niet doen, terwijl injecties rond de mond kin plooien kunnen verzachten.

We stellen een gepersonaliseerd behandelingsplan op om een natuurlijk en opgefrist uiterlijk na te streven, waarbij het mogelijk blijft om te lachen en je zelf uit te drukken zonder onnatuurlijk over te komen. Injecties met een spierontspanner heeft als doel de harmonie, elegantie en symmetrie van jouw gezicht terug te brengen, zonder de mimiek te blokkeren.

Hoe werken anti- rimpels injecties?

Bij de anti-rimpel behandeling wordt een spierontspannend product (botulinetoxine) (beter gekend onder de naam Botox®) ingespoten waardoor een tijdelijke blokkage tussen de zenuwuiteinden en de aangezichtsspieren optreedt, hierdoor verzwakken de spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels in het gelaat. Als resultaat van de behandeling kan je een relaxatie en lift van het weefsel verwachten, met minder rimpels en een algemeen zachter uiterlijk.

De procedure duurt ongeveer vijf tot tien minuten, resultaten duren vier tot zes maanden (afhankelijk van persoon tot persoon). Bij de start van de behandeling zal een herhaling nodig zijn na vier tot zes maanden, maar naarmate de tijd verstrijkt zullen minder procedures nodig zijn doordat de behandelde spieren hun functie geleidelijk aan verliezen.

Is botulinetoxine ("Botox®")veilig?

Behandelingen met botulinetoxines (beter gekend onder de naam Botox® )worden reeds meer dan 10 jaar voor zowel cosmetische (rimpels) als medische (oa. migraine en spasticiteit) doeleinden gebruikt, waardoor de werking veiligheid heeft bewezen. Na een behandelingsessie kan je tijdelijk wat roodheid, zwelling of blauwe plekken hebben, maar algemeen gezien zijn er weinig bijwerkingen en kan je je dagelijks activiteiten onmiddellijk hervatten.

Alle procedures worden in een veilige en professionele omgeving uitgevoerd, waardoor we de best mogelijke zorgen aan onze patiënten kunnen leveren.

Kom ik in aanmerking?

Alledaagse gebeurtenissen geven ons levenswijheid, maar stress en spanning zullen uiteindelijk ook een invloed op onze huid hebben, dit kan leiden tot een gedaald zelfvertrouwen en een verminderd geloof in onze eigen schoonheid. Ongeacht geslacht en leeftijd, iedereen moet in staat zijn om zich zelfverzekerd te voelen over haar of zijn uiterlijk. Er is staat dan ook geen maximum leeftijd op een behandeling met botulinetoxines en deze kunnen misschien wel de eerste stap zijn tot een herstel van je innerlijke welzijn en een algemeen gelukkig voelen.

Indien je het gevoel hebt dat een anti-rimpel behandeling iets voor jou is, kan je een verkennende afspraak maken bij ons. Tijdens de consultatie wordt een evaluatie van het gezicht uitgevoerd en een gepersonaliseerd behandelingsplan opgezet. Gezien onze ervaring en esthetische kennis streven we naar een harmonieus resultaat en garanderen we dat je nooit een 'over-behandeld' uiterlijk ('frozen face') zal hebben. Het uiteindelijke effect is een opfrissing van het gelaat zonder verlies van je persoonlijke en typerende expressies.

Welke delen van het gezicht worden behandeld?

  • Kraaienpootjes
  • Voorhoofdslijnen
  • Fronslijnen
  • Wenkbrauw lift
  • Bovenlip (corrigeren van een gummy smile (= indien overmatig tandvlees zichtbaar is bij lachen))
  • Het product kan ook gebruikt worden om controle te krijgen over overmatig zweten ter hoogte van de oksels
  • Migraine gerelateerde hoofdpijn

Nog vragen over spierontspanners?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.