Microneedling

Minimal invasive rejuvenation...


Microneedling als huidstimulatie

Microneedling is een minimaal invasieve behandeling van de huid die tekenen van veroudering verminderd, de huid verjongd en littekens door acné of andere traumata kan verbeteren.

Microneedling kan op verschillende manieren gebeuren. In onze praktijk wordt een klein steriel toestel gebruikt waarbij op de de tip een twintigtal kleine naaldjes aanwezig zijn. Deze naaldjes gaan tot in de diepe lagen van de huid waar ze het collageen gaan stimuleren door een 'gecontroleerde verwonding' aan te brengen. Als een reactie hierop gaat het lichaam zijn eigen herstelproces opstarten waardoor groeifactoren en cytokines worden aangetrokken en nieuw collageen gaan vormen.

Het verlies van structurele collageen eiwitten en elastine zijn belangrijke factoren van het verouderingseffect. Door stimulatie en het herstel van collageen en elastine door de microneedling behandeling zal de huidtextuur zich verbeteren en een verjongend effect hebben.

Wat houdt een microneedling behandeling in?

De microneedling behandeling kan onder lokale verdoving gebeuren of als een aanvullende behandeling onder algemene narcose bij bv. een ooglidcorrectie of een facelift.

Indien het onder lokale verdoving wordt uitgevoerd wordt eerste een verdovende crème aangebracht op de te behandelende zone's, dit moet een vijftiental minuten inwerken. Hierna wordt met het toestel multiple kleine puntjes gemaakt in de huid waardoor het onderliggende collageen gestimuleerd wordt. Al dan niet wordt vervolgens een mix van vitaminen, hyaluronzuur, botulinetoxine, lichaamseigen vet of groeifactoren aangebracht en moet dit even inwerken.
Na de behandeling wordt een kalmerende crème aangebracht op de huid.

De huid zal na de behandeling licht rood zijn en er moet tweemaal per dag een kalmerende crème aangebracht worden gedurende één week. Blootstelling aan de zon moet vermeden worden gedurende de eerste 48u.


Wat kan behandeld worden?

De meest frequent behandelde regio's zijn:

- Lijntjes rond de mond (rokerslijntjes)
- Lijntjes onder de ogen
- Wangen
- Voorhoofd
- Nek
- Decolleté
- Handen
- (Acné) littekens

Microneedling bij de plastisch chirurg?

Microneedling als een alleenstaande behandeling is al effectief maar om een extra boost aan de huid te geven, wordt microneedling vaak gecombineerd met

- skinboosters zoals hyaluronzuur, botulinetoxine of vitamines
- nanofat (lichaamseigen vet dat via liposuctie wordt verkregen)
- platelet- rich plasma ('vampire facelift')

Dit zijn bijkomstige hulpmiddelen die er voorzorgen dat de huid op zo een efficiënt mogelijke manier wordt gestimuleerd om het verouderingsproces te vertragen en een jongere huidtextuur te creëren.

Wat zijn de risico's van microneedling?

De meest frequente problemen na een microneedling behandeling zijn:

- Roodheid (deze is tijdelijk en verdwijnt na 3- 5 dagen)
- Zwelling (deze is tijdelijk en verdwijnt na 3- 5 dagen)
- Bloeduitstorting

Nog vragen over microneedling?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.