Fillers

Pump up the volume...


Fillers

Het gebruik van fillers wordt met de dag populairder door de eenvoud van de procedure en de waaier van mogelijkheden waarop ze het gelaat kunnen verjongen en verbeteren. Het allerbelangrijkste voordeel van fillers is hun niet-invasieve karakter, dit wil zeggen dat er geen chirurgie aan te pas komt, enkele injecties kunnen al een verandering in je uiterlijk geven en na de behandeling kan je zo weer verder met je leven.

Ongeacht de leeftijd zijn fillers een uitstekend product om gelaatskarakteristieken of door ouderdom aangetaste huid, te behandelen. Tijdens het normale verouderingsproces verliezen we een significante hoeveelheid volume, dit kan gecorrigeerd worden door een filler. De ontstane ongewenste lijnen en rimpels zullen vervagen en een subtiele niet-invasieve face lift van het gelaat kan je verwachten.

Wat is een filler?

Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt om diepe rimpels en groeven te corrigeren en om volume toe te voegen of een verlies er van te herstellen. Het is een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien. Afhankelijk van het beoogde resultaat wordt een ander type filler gebruikt (bv. hyaluronzuur of calcium hydroxylapatite), maar alle fillers door ons gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en wetenschappelijk bewezen veilig, bio-afbreekbaar en hebben een overlevingstijd van minstens zes maanden.

Is een filler iets voor mij?

Er is geen leeftijdslimiet om een behandeling met fillers te ondergaan. Fillers zijn een ideale behandeling voor personen die volume of vorm verlies hebben in het gelaat ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces, maar het is daarnaast ook een uitstekend product voor iedereen die een aanpassing van de contour van haar/zijn gelaat wil. Het meest gekende voorbeeld hiervan is het toevoegen van volume bij natuurlijk dunne lippen, maar ze zijn ook erg nuttig om verlies van volume ter hoogte van de wangen te corrigeren en een fris en jeugdig gelaat te creëeren.

Waarvoor kan een filler gebruikt worden?

Het natuurlijke verouderingsproces gaat gepaard met een afname van elastine, collageen en volume. Dit draagt bij tot het ontstaan van lijnen en rimpels die een gezicht een vermoeide en verouderde uitstraling kunnen geven. Fillers kunnen dit corrigeren en de eerste kenmerken van veroudering uitstellen.

Fillers kunnen worden gebruikt ter hoogte van:

  • Lippen (om meer definitie/volume te geven bij jonge patiënten of het volume verlies door toenemende leeftijd te corrigeren)
  • Mond (om fijne lijntjes rond de lippen te corrigeren)
  • Wangen en jukbeenderen (om volume verlies te herstellen en een voller en frisser profiel te geven)
  • Neuswangplooien (nasolabial fold) (om de vermoeide indruk te niet te doen)
  • Mondwangplooien (marionette lines) (om de naar beneden gedraaide mondhoeken te corrigeren)
  • Slapen (om volume verlies te herstellen en de wenkbrauw wat omhoog te liften)
  • Kin
  • Kaakhoek (om volume verlies te herstellen of het gezicht een wat zachter contour te geven)
  • Neus (om de onregelmatigheden of imbalans in proporties te camoufleren)

Om aan elke patiënt(e) haar of zijn individuele wensen, verwachtingen en doelstellingen te voldoen wordt er tijdens de consultatie geluisterd en een grondige evaluatie van het gezicht gemaakt. Hierna wordt een behandelingsplan opgesteld en kan, zo gewenst, onmiddellijk overgegaan worden tot een behandeling.

Hoe verloopt een behandeling met een filler?

Fillers worden geïnjecteerd in de huid door middel van een fijne naaldje, ze bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdoving waardoor een behandeling in het algemeen pijnloos is. De behandeling zelft duurt tussen de 15 en 30 minuten, nadien kan er een beperkte zwelling ontstaan of een kleine bloeduitstorting (meestal indien rondom de ogen gewerkt is). Activiteiten mogen de dag nadien hervat worden.

Hoelang blijft een filler?

Afhankelijk van de behandelde zone, het type filler en het type huid kan je rekenen op een blijvend resultaat gedurende 6 tot 18 maanden. Het product wordt geleidelijk aan door het lichaam afgebroken en lossen op in de huid. Fillers op zich voorkomen niet dat het verouderingsproces zich verder zet, maar zullen de ontwikkeling van rimpels en groeven vertragen en je een fris en voller uiterlijk geven.

Nog vragen over een fillers?

Wenst u extra informatie te verkrijgen over deze ingreep, neem dan contact met ons op door hier te klikken.