Anti-rimpel behandeling en fillers

Relax and rejuvenate in a non-surgical way...


Wat is het verschil tussen botulinetoxine en filler?

Botulinetoxine (beter gekend onder de merknaam "Botox") is een product dat zorgt voor een tijdelijke verlamming van de spieren waar het product wordt ingespoten. Het maximale effect wordt bereikt na 5 tot 7 dagen en zal gedurende 3 tot 4 maanden werkzaam blijven. De sterkte waarmee het zijn functie uitoefent neemt langzaam af en dit is het moment waarop een herhaling van de behandeling moet gebeuren. Op deze manier zal het spiertje zijn oorspronkelijke kracht niet meer terugkrijgen en kan het behandelingsinterval geleidelijk aan verlengd worden naar om de 6 tot 9 maanden of zelfs naar 1 keer per jaar.

Een filler is een op gel-gebaseerd cosmetisch product dat in de huid geïnjecteerd wordt om diepe rimpels en groeven te corrigerenen om volume toe te voegen of een verlies er van te herstellen. Het is een niet-chirurgische manier om het verouderingsproces tegen te gaan en de klok enkele jaren terug te draaien. Afhankelijk van het beoogde resultaat wordt een ander type filler gebruikt (bv. hyaluronzuur of calcium hydroxylapatite), maar alle fillers door ons gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en wetenschappelijk bewezen veilig, bio-afbreekbaar en hebben een overlevingstijd van minstens zes maanden.

Beide producten kunnen apart maar ook samen gebruikt te worden om het gelaat een meer jeugdige en frisse uitstraling te geven.

Moet ik een toxine gebruiken of een filler?

Afhankelijk van het soort rimpel, zal voor een spierontspanner of voor een hyaluronzuur filler gekozen worden. Hieronder een korte samenvatting en uitleg waarom we voor welk product kiezen.

Dynamische rimpels

Dynamische rimpels ontstaan door de normale bewegingen van het gelaat. Wanneer een aangezichtsspier samentrekt, gaat de bovenliggende huid zich hierop aanpassen. Natuurlijke emoties zoals angst, vreugde, verdriet, bezorgdheid of verrassing zijn enkele van de gelaatsuitdrukkingen die de stevigheid van de huid gaan aantasten. Dit type rimpels worden vooral opgemerkt bij (glim)lachen, fronsen, huilen of momenten van diepe concentratie. De meest voorkomende dynamische rimpels zijn de fronslijnen (tussen de wenkbrauwen), voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. Indien niet behandeld, evolueren dynamische rimpels naar statische rimpels

  • Behandeling

Anti-rimpel injecties met botulinetoxine worden gebruikt om de dynamische rimpels te behandelen, typisch ter hoogte van de ogen en het voorhoofd. De behandeling zorgt voor een relaxatie en het verzachten van de aanwezige lijnen die ontstaan door de herhaaldelijke spierbewegingen. Het ingespoten product werkt in op de spier en gaat deze tijdelijk verlammen. Hierdoor worden de rimpels minder diep en wordt de behandelde regio subtiel strakker, zo zijn we in staat een natuurlijke en uitgebalanceerd uiterlijk te creëeren.

Statische rimpels

Statische rimpels ontstaan onder invloed van de zwaartekracht, het verlies van vet en door een afname van de elasticiteit van de huid (gedaalde hoeveelheid collageen). Deze rimpels zijn permanent zichtbaar, ongeacht de spieractiviteit, en evolueren over verloop van tijd. Statische rimpels evolueren zo goed als altijd vanuit voorgaande dynamische rimpels. Vandaar dat ze voorkomen ter hoogte van de fronslijnen en voorhoofdslijnen, maar ook ter hoogte van de neuswangplooi (nasolabiale plooi, van de neus naar de zijkant van de mond) en de marionette plooi (van de hoek van de mond naar de kaaklijn).

  • Behandeling

Fillers (bv. hyaluronzuur fillers) worden meestal gebruikt om deze statische rimpels te behandelen. Naast het verzachten van diepe groeven en lijnen in het gelaat kunnen ze ook gebruikt worden om volume verlies te compenseren en zo een niet-chirurgische lifting van het gezicht uit te voeren. Daarnaast worden ze vaak gebruikt om lippen te accentueren en te verjongen en om ingevallen wangen op te vullen.